avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții fostului soț ne-au donat, în timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții fostului soț ne-au donat, în timpul căsătoriei, un imobil iar acum încearcă să retragă donația. Este posibil așa ceva?

In timpul casatoriei am primit atat sotul meu cat si eu ca donatie un imobil de la parintii sotului (pe numele amandoura). In urma cu cativa ani am divortat , insa eu nu am cerut partajul (jumatea mea din apartament) deoarece fiicele noastre au ramas sa locuiasca in apartament cu tatal lor si nu am vrut sa le prejudiciez. Fostul sot si parintii lui incearca acum sa retraga donatia si sa o treaca iar pe numele parintilor-Intrebarea mea e daca este posibil din punct de vedere legal, fara acordul meu. Situatia a fost foarte complicata in urma divortului-si teama mea e ca fetele vor ramane si fara acel apartament care prin drept li se cuvine lor . In decembrie am fost amenintata ca daca nu cedez de buna coie o sa ma duca in instanta. Eu vreau doar sa astept ca fetele sa faca 18 ani sa le donez partea mea -fostul sot s-a recasatorit si are un alt copil, Va rog frumos sa imi dati un sfat ce ar trebui sa fac ina ceasta situatia!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nimic de facut.. nici ei- parintii si fost sot nu pot face nimic, in instanta nu au nicio sansa. Ca vor sau nu, dvs aveti jumatate din apartament.. daca insista, faceti partajul , cereti sa i se atribuie casa si sa va plateasca sulta.
Multumesc mult-as ama gandeam si eu dar, ma gandeam ca poate au vreo cale sa atace donatia .
Nu au, adica nu e cazul. Pot ataca donatia pt ingratitudine.. ati incercat sa le luati viata, ii injurati, i-ati lasat sa moara fara ajutor..
[ link extern ]
Faceti partaj. Negociati amiabil, sa nu cheltuiti bani prea multi.
Buna ziua "maria.cristina20".

In ideea ca se face vorbire despre o donatie simpla, donatorul nu poate face nimic.

Sper sa nu fie vorba despre o donatie cu sarcina.

Donatia cu sarcina reprezinta o exceptie, efectele sale fiind diferite , fata de donatia simpla.

Discutabil.

Alte discuții în legătură

Donatie blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, am donat o casa ficei mele si sotului ei, fara nici o clauza, acum ei sunt in divort din cauza sotului ei(infidelitate), va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Retragere donatie stefan_71 stefan_71 Buna ziua, Doresc sa stiu daca poate fi retrasa o donatie de catre cel care a facut-o? Este vorba despre un teren donat catre fiica si ginere ,in timpul ... (vezi toată discuția)