Buna ziua
Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei,
sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul casatoriei noastre.
Ma intereseaza ce trebuie facut ca eu si el sa avem dreptul la ambele apartamente ,mostenite.El la jumatate din al meu si eu la jumatate din al lui.
Avem impreuna 2 copii.
Multumesc anticipat
Nu contează când le-ați moștenit. Deoarece sunt moștenite ap 2 camere este bunul propriu al dvs iar ap 3 cam este bunul propriu al soțului. Nu văd rostul, oricum numai prin donație ați putea să îi donați 1/2 din ap dvs iar el să vă doneze 1/2 din ap lui, însă este revocabilă donația între soți. Dacă scopul urmărit de dvs cu această ”mutare” este de a vă asigura că în cazul unui divorț el nu va putea pleca cu apartament cu tot, ați putea face ceva mult mai bun și durabil anume să donați fiecare câte 1/2 din ap copiilor, așa văd eu, dar mai reveniți cu detalii să înțeleg care e scopul, finalitatea urmărită de dvs.
Multumesc pt raspunsul rapid.
Problema este ca dorim sa vindem unul din apartamente,mai exact cel cu 2 cam pt a achizitiona o alta propietate.
Daca doamne fereste se ajunge vreodata la un divort eu si copiii vom avea de pierdut in acest caz.
Ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa avem drepturi egale dar nu stim cum trebuie procedat in acest caz.
Singurul act pe care îl puteți face, căsătoriți fiind, este donația. Proprietatea pe care o veți cumpăra apoi va fi bun comun deci se va întabula dreptul de proprietate pe amândoi. Dacă, doamne ferește ajungeți la divorț, se va face partaj cu privire la apartamentul pe care nu îl vindeți și proprietatea pe care o cumpărați.