avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei,
sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul casatoriei noastre.
Ma intereseaza ce trebuie facut ca eu si el sa avem dreptul la ambele apartamente ,mostenite.El la jumatate din al meu si eu la jumatate din al lui.
Avem impreuna 2 copii.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jurista , utilizator 10:44, 23 Noiembrie 2010
Nu contează când le-ați moștenit. Deoarece sunt moștenite ap 2 camere este bunul propriu al dvs iar ap 3 cam este bunul propriu al soțului. Nu văd rostul, oricum numai prin donație ați putea să îi donați 1/2 din ap dvs iar el să vă doneze 1/2 din ap lui, însă este revocabilă donația între soți. Dacă scopul urmărit de dvs cu această ”mutare” este de a vă asigura că în cazul unui divorț el nu va putea pleca cu apartament cu tot, ați putea face ceva mult mai bun și durabil anume să donați fiecare câte 1/2 din ap copiilor, așa văd eu, dar mai reveniți cu detalii să înțeleg care e scopul, finalitatea urmărită de dvs.
Multumesc pt raspunsul rapid.
Problema este ca dorim sa vindem unul din apartamente,mai exact cel cu 2 cam pt a achizitiona o alta propietate.
Daca doamne fereste se ajunge vreodata la un divort eu si copiii vom avea de pierdut in acest caz.
Ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa avem drepturi egale dar nu stim cum trebuie procedat in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Valentinablo, utilizator
Mai astept pareri.
multumesc.
pentru a nu se crea o situatia vadit partinitoare pt unul din sot cel mai bine ar fi sa vindeti ambele proprietati si apoi sa cumparati alta casa.
Singurul act pe care îl puteți face, căsătoriți fiind, este donația. Proprietatea pe care o veți cumpăra apoi va fi bun comun deci se va întabula dreptul de proprietate pe amândoi. Dacă, doamne ferește ajungeți la divorț, se va face partaj cu privire la apartamentul pe care nu îl vindeți și proprietatea pe care o cumpărați.

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestuia ContSters114133 ContSters114133 fiind in proces de divort si partaj de 3 ani,dar legal casatorita,cum pot intra in posesia unui apartament pe care vrea sa mi l vanda o cunostinta?binenteles ... (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute inainte de casatorie euella2010 euella2010 Apartamentul parintilor mei a fost trecut pe numele meu cu ani in urma.As vrea sa stiu daca in cazul decesului meu sotul meu are drepturi asupra acestui ... (vezi toată discuția)