avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei,
sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul casatoriei noastre.
Ma intereseaza ce trebuie facut ca eu si el sa avem dreptul la ambele apartamente ,mostenite.El la jumatate din al meu si eu la jumatate din al lui.
Avem impreuna 2 copii.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jurista , utilizator 10:44, 23 Noiembrie 2010
buna seara.
daca dvs va instrainati apartamentul dvs care este bun propriu, banii vor fi bun propriu, iar apartamentul pe care il veti dobandi in acest fel va fi doar al dvs.
Multumesc tuturor pt raspunsuri.

Aceasta donatie pe numele sotiei se poate face fara a fi revocabila?
Daca s-ar face o donatie pe numele copiilor care ar fi situatia in cazul unui divort sau daca parintiI vor vrea in viitor sa vanda acest ap?
Donația între soți e revocabilă. Nu puteți să o faceți să nu fie revocabilă, o să fiți la mâna soțului. În caz de divorț copii rămân cu cota primită ca donație, nu-i afectează pe ei divorțul. Dacă părinții vor vrea să vândă, se poate dar până la 18 ani trebuie și ceva încuviințări de la autoritatea tutelară, după 18 ani nu mai puteți să vindeți dvs, ci vând copii.
Dar dacă vreți să vindeți bunul dvs și cumpărați altceva, puteți eventual insera în noul contract și faptul că imobilul este cumpărat din banii obținuți din vânzarea ap. cu 2 camere, și atunci noua proprietate va fi bun propriu al dvs.
Eu cred ca daca ati vinde apartamentul cu 2 camere si ati achizitiona o alta proprietate, ar fi in avantajul dvs. in caz de divort.
V-ati complica inutil, din moment ce apartamentul este bun propriu.
Cred ca ar trebui sa lasati lucrurile asa cum sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestuia ContSters114133 ContSters114133 fiind in proces de divort si partaj de 3 ani,dar legal casatorita,cum pot intra in posesia unui apartament pe care vrea sa mi l vanda o cunostinta?binenteles ... (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute inainte de casatorie euella2010 euella2010 Apartamentul parintilor mei a fost trecut pe numele meu cu ani in urma.As vrea sa stiu daca in cazul decesului meu sotul meu are drepturi asupra acestui ... (vezi toată discuția)