avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post activ, blocat sau desfiintat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post activ, blocat sau desfiintat?

1. Un anagajator bugetar are angajat o persoana pe postul de administrator de patrimoniu.
2. Persoana respectiva se pensioneaza, iar atributiile sale, intrucat posturile au fost blocate in sistemul bugetar, au fost impartite la alte persoane careocupa functii diferite de aceea de administrator de patrimoniu.
3. Dupa un timp, normand munca, angajatorul constata ca nu se mai justifica mentinerea a doua posturi ocupate de cele doua persoane cu functii diferite de aceea de administrator de patrimoniu, dar pentru buna functionare a unitatii e necesara angajarea unui administrator de patrimoniu.
4. Angajatorul, pentru a evita concedierea unui salariat din cei doi care au avut in fisa postului si atributii de admin. de patrimoniu si indeplineste si conditiile de studii necesare, poate sa ii intregeasca fisa postului ca admin. de patrimoniu? Practic ar fi sa il incadreze pe alt post diferit.
5. Ii se poate reprosa angajatorului bugetar ca postul a fost desfiintat dupa pensionarea persoanei care a fost admin. de patrimoniu si ca acum trebuie aprobare pentru reinfiinare?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 16:08, 7 August 2016
Postul nu a fost desfiintat dupa pensionarea acelei persoane, ci a devenit vacant ... fapt pentru care se putea organiza concurs pentru ocuparea acelui post.
Da, vacant este teremnul potrivit. Banuiesc ca fiind vorba despre un post diferit doar prin concurs/examen poate fi ocupat.
Angajarilein sectorul bugetar se fac numai prin concurs/examen.
Postul dvs. de administrator patrimoniu a fost normat si se regaseste scriptic in statul de functii la ora actuala dar vacant si nebugetat find blocat .
Acest post ar fi util In acelasi timp mai exista in statul de functii 2 posturi (nu stiu daca de aceeasi natura sau diferite)ocupate ,dintre care unul ar trebui redus din diverse motive, dar al caror ocupanti au preluat si atributiile de administrator.
Prin reducere ,unul dintre angajati ramane fara post care se desfiinteaza
In aceasta situatie faceti demersuri la ordonatorul de credite pt deblocarea postului de administrator in vederea ocuparii acestuia.
Daca este cumva vorba despre invatamant posturi auxiliare nedidactice (si chiar daca nu) verificati ca trebuie sa existe prevederi specifice unor astfel de situatii stipulate in Contractul Colectiv de Munca,in care se reglementeaza masuri de sustinere a angajatului concediat din motive obiective , si s-ar putea chiar ca acesta sa fie reincadrat fara sustinere de concurs pe noul post daca indeplineste conditiile.
Daca nu exista asa ceva,atunci demarati procedura obisnuita pt organizarea de concurs la care poate participa si fostul angajat


Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posturi vacante functionari publici ileana112011 ileana112011 In iulie 2009, am fost transferata de pe un post de executie pe un post vacant de conducere, in cadrul aceleiasi institutii, intocmindu-se decizie de numire pe ... (vezi toată discuția)
Mofificare cim Vatavu Fanel Vatavu Fanel O persoana, care s-a angajat in urma sustinerii unui concurs pe 1/2 post, poate intregi norma, pe acelasi post, fara a mai sustine concurs? Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Angajare post vacant nedidactic cldstefanescu cldstefanescu Se poate organiza concurs pentru postul vacant de ingrijitor la o scoala urmare a pensionarii? Se poate incheia un alt contract cu persoana care a iesit la ... (vezi toată discuția)