avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mofificare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mofificare CIM

O persoana, care s-a angajat in urma sustinerii unui concurs pe 1/2 post, poate intregi norma, pe acelasi post, fara a mai sustine concurs? Va rog sa-mi indicate articolele de lege care reglementeaza acest lucru ! Este vorba de o institutie bugetara.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Vatavu Fanel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 13 Februarie 2018
Nu poate intregi norma fara concurs/examen, daca postul scos la concurs a fost pentru jumatate de norma.

Hg 286/2011
art. 1
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen, în limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statul de funcţii.
....

art.5
.....
(2) Propunerea privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant prevăzută la alin. (1) trebuie să cuprindă următoarele:
a) denumirea funcţiei contractuale vacante sau temporar vacante;
b) fişa de post corespunzătoare funcţiei contractuale vacante sau temporar vacante întocmită şi aprobată în condiţiile legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar pentru limita de varsta Aura Pop Aura Pop Buna seara Lucrez intr-o primarie , un functionar public urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta si primarul vrea sa IL tina in ... (vezi toată discuția)