avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet deteriorat, cine este vinovat?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet deteriorat, cine este vinovat?

Buna ziua,

In data de 05.08.2016 am primit de la o firma de dezmembrari din Arad, un colet cu o portiera de masina cu un colt deteriorat.

Expeditorul spune ca el a ambalat-o corespunzator si ca este vina transportatorului.
Transportatorul local (reprezentantul Fan Curier) spune ca este vina expeditorului ca nu a fost ambalata corespunzator.

Va rog sa imi spuneti cum ar trebuii sa procedez in aceasta situatie deoarece eu ca si cumparator nu am nici o vina nici daca nu a fost ambalata corespunzator, nici daca nu a fost transportata corespunzator.
Mentionez ca cei de la curier nu au vrut sa imi primeasca nici macar o cerere de sesizare a problemei iar vanzatorul a zis ca el nu are ce sa imi faca si nici nu vrea sa primeasca inapoi produsul si sa imi ramburseze banii.

Astept raspuns cat mai repede. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 01:39, 8 August 2016
sesizați Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, aici:[ link extern ] /
să efectueze investigații la cele două entități comerciale, iar la finalizarea controlului ( în max. 45 de zile - OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor) veți primi un răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme privind despagubirea unui colet deteriorat de firma de curierat. Cosmin_A87 Cosmin_A87 Buna ziua. Am si eu probleme cu un colet (o bara de masina) care a fost expediat prin Fan Curier, coletul a ajuns la destinatar si a fost refuzat de catre ... (vezi toată discuția)
Livrare colet cu continut spart nicolalu nicolalu buna ziua, am comandat de la o firma din jud. Bihor, o chiuveta, ce mi-a fost livrata de catre o firma de curierat, sparta in zeci de bucati. mi s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)