avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VALABILITATEA UNUI ANTECONTRACT in forma autentica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VALABILITATEA UNUI ANTECONTRACT in forma autentica

Daca inchei un antecontrat de vinzare cumparare in forma autentica , in care se trece suma cu care se cumpara si specificfaptul ca s-a achitat intregasuma, vinzatorul poatevinde iar proprietatea ? Adica acest act este inscris undeva unde sa se vada faptul ca practic proprietatea a fost vinduta iar suma ceruta a fost achiatat integral?
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 19:21, 7 August 2016
Antecontractul nu inseamna decat un angajament. Proprietarul isi poate schimba oricand parerea si poate vinde. Dar de ce sa-i dati intreaga suma de bani? Atunci de ce sa nu incheiati direct actul de vanzare cumparare din moment ce ati achitat suma integral?
Justitiarul711 a scris:

Antecontractul nu inseamna decat un angajament. Proprietarul isi poate schimba oricand parerea si poate vinde. [...]

Nu-i chiar asa ...



@andreea19982, daca antecontractul este facut la notar, obligatia asumata de vanzator se va inscrie ca sarcina la cartea funciara, astfel incat urmatorul notar care va cere extras de carte funciara in vederea vanzarii, se va sesiza imediat ca imobilul este deja promis.
am inteles ok multumesc frums

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol vandut la doua persoane Nicuovi Nicuovi Buna,am si eu o intrebare..In 2013 am cumparat un teren agricol si am facut un antecontract de vinzare cumparare cu suma achitata intgral,la care am avut si ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)