avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata - concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata - concediu de odihna

Buna ziua! Va contactez cu referire la articolul dvs. "UPDATE De-acum, concediul de odihnă al bugetarilor nu mai este afectat de concediul medical". am avut concediu fara plata 3 luni in 2016: martie, aprilie si mai. Pot beneficia de concediu de odihna pe aceasta perioada a concediului fara plata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 7 August 2016
Nu puteti beneficia de concediu de odihna aferent perioadei in care ati fost in concediu fara plata.


Art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Pe cale de interpretare, concediu fara plata nu se considera perioada de activitate prestata si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna GabrielaGerea GabrielaGerea Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de concediu medical de 18 luni (tuberculoza cu interventie chirurgicala), concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna divele divele O salariata care-si reia activitatea la data de 01.05.2016 dupa concediu crestere copil , care are o vechime de 10 ani in munca, la cate zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un coleg care a avut pana in prezent 2 luni si jumatate de concediu medical. As vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada i se opresc zile de ... (vezi toată discuția)