avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - succesiune- chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - succesiune- chirie

Buna seara,
Se da urmatoarea speta: proprietarul decedeaza si ramane sotia cu doi copii ce au de impartit o casa cu 3 camere, baie si bucatarie+ 3 terenuri. As vrea sa stiu daca in cazul in care se face succesiunea si eu primesc cota mea parte(1/2 din 3/4din casa) pot fi numit proprietar al unei locuinte astfel incat sa nu ma mai incadrez la compensatia de chirie? Mentionez ca sunt casatorit, la fel si fratele meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:49, 7 August 2016
Buna seara,
Cred ca ati gresit.
Daca bunurile sunt realizate in perioada casatoriei atunci bunurile se impart astfel:
- 5.8 din TOT revin mamei
- 3/8 se impart in parti egale intre TOTI copiii.
Faptul ca aveti sau nu copii nu are importanta.
In privinta obtinerii compensatiilor, deja sunteti proprietar si nu ati avea dreptul la ea.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul mamei Andromeda92 Andromeda92 Buna ziua ! Parintii mei au un teren cu casa cumparat iar impreuna au 2 copii pe mine si fratele meu dar mama mai are 3 copii din alta casatorie(inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Succesiune kisslivia kisslivia Buna seara, o mama are 2 copii din 2 casatorii diferite;primul copil din prima casatorie locuieste de mic la bunicii tatalui,deci a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte moștenirea? MContender MContender În situația în care unu dintre părinți decedează cum se împarte moștenirea primită de ei după părinți lor? Detalii: În cazul în care există o ... (vezi toată discuția)