Buna ziua! Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc care deasupra este prevazut cu un pod care de ceva vreme este folosit pe post de uscatorie de rufe. Din cauza caldurii s-a produs efectul de sera in urma caruia a rezultat deteriorarea lemnelor care sustin tiglele. Prin urmare, tavanul apartamentului meu a suferit daune din cauza ploii care a patruns printre tigle si s-a infiltrat. Am discutat cu vecinii care folosesc podul pentru a-si usca rufele si le-am explicat faptul ca sunt necesare reparatii ale acoperisului, dar nici unul dintre acestia nu a binevoit sa contribui cu bani in vederea efectuarii acestor lucrari, astfel incat am suportat eu in intregime costurile reparatiilor. Am rugamintea de a ma ajuta cineva cu niste sfaturi in ceea ce priveste aceasta problema pentru a putea macar sa impiedic pe viitor ca aceste deteriorari ale acoperisului si ale apartamentului meu sa se mai repete. Mentionez ca toate incercarile mele de a ajunge la un consens cu vecinii au fost in zadar. Va multumesc anticipat.
Podul reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Pentru reparatii la partea comuna,nu este necesar dv ca si proprietar sa ii rugati pe restul proprietarilor dsa contribuie la reparatii
Este necesar sa sesizati oficial presedintele de asociatie,care sa dispuna masurile necesare executarii reparatiei,costurile urmand sa fie recuperate prin repartizare tuturor proprietarilor conform cota indiviza