avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu infiltrarea apei prin acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu infiltrarea apei prin acoperis

Buna ziua! Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc care deasupra este prevazut cu un pod care de ceva vreme este folosit pe post de uscatorie de rufe. Din cauza caldurii s-a produs efectul de sera in urma caruia a rezultat deteriorarea lemnelor care sustin tiglele. Prin urmare, tavanul apartamentului meu a suferit daune din cauza ploii care a patruns printre tigle si s-a infiltrat. Am discutat cu vecinii care folosesc podul pentru a-si usca rufele si le-am explicat faptul ca sunt necesare reparatii ale acoperisului, dar nici unul dintre acestia nu a binevoit sa contribui cu bani in vederea efectuarii acestor lucrari, astfel incat am suportat eu in intregime costurile reparatiilor. Am rugamintea de a ma ajuta cineva cu niste sfaturi in ceea ce priveste aceasta problema pentru a putea macar sa impiedic pe viitor ca aceste deteriorari ale acoperisului si ale apartamentului meu sa se mai repete. Mentionez ca toate incercarile mele de a ajunge la un consens cu vecinii au fost in zadar. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sandacurtean , utilizator 20:07, 9 August 2016
Podul reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Pentru reparatii la partea comuna,nu este necesar dv ca si proprietar sa ii rugati pe restul proprietarilor dsa contribuie la reparatii
Este necesar sa sesizati oficial presedintele de asociatie,care sa dispuna masurile necesare executarii reparatiei,costurile urmand sa fie recuperate prin repartizare tuturor proprietarilor conform cota indiviza
Va multumesc frumos! O sa vad daca rezolv ceva in acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Costurile reparației acoperișului blocului Franknet Franknet Buna ziua.. Am o nedumerire in privinta asociatiei de locatari ..am un apartament la tara.. Am avut probleme cu acoperisul din cauza deteriorarii am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)