Multumesc pentru raspuns..
Daca vecinii sant obligati sa plateasca. Banuiesc ca trebuie citati in istanta..
Sant obligati sa plateasca sau au varianta in care sa nu plateasca...???
Am inteles de la firma de constructii care a executat lucrarea ca.nu am nevoie de autorizatie . Ptr ca nu se modifica structura.. am schimbat materialele.. era tigla si acum am pus tabla . Pntr ca vecina de sus a facut parte ei inainte mea si eu am fost nevoit sa continui cu aceleasi materiale ptr ca a pus un rand de tabla pe parteA meA... in rand cu scara mea toate blocurile sant lipite un tottal de 5 scari si din toate apartamentele au mai ramas 2 cu acoperisurile vechi.. a trebuit sa fac la fel ca ceilalti..
ynocentta a scris:
1-Dispozitiile in vigoare prevad obligativitatea transformarii asociatiilor de locatari in asociatii de proprietari
2-Din precizarile dv rezulta ca obiectul discordiei il reprezinta in principal podul si secundar participarea la costurile de reparatie acopris condominiu
Acoperisul reprezinta parte comuna condominiu iar la intretinerea si reparatia acestuia conform disp L nr 196/2018 sunt obligati sa contribuie toti proprietarii din imobil
3=Podul este la randul lui parte comuna ,dar dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca proprietraul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul vecinilor si al asociatieid e proprietari
Proprietarul poate utiliza exclusiv partea comuna cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de locatiune sau de folisinta
ISU nu permite depozitarea de bunuri cu risc in partea comuna din condominiu