avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie valabila?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie valabila?

e valabila o somatie primita in cutia postala,foaia simpla ,fara plic,in care ma someaza sa platesc o suma restanta din 2012 pana in sept.2014,an in care ei au reziliat contractul.Este vorba de o firma de salubritate.Mentionez ca nu am primit nicio factura cum fac normal alte firme,desi in somatie scrie conform facturilor...In februarie 2014 am facut plata la ei si atunci au facut factura pe vreo zece luni.De atunci am uitat pur si simplu sa platesc,daca ar fi trimis luna de luna facturi erau platite,cum nu sunt restanta la nici o firma care trimit.Somatia e semnata de un avocat si ca trebuie sa platesc in termen de 15 zile.
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 19:20, 8 August 2016
Este valabilă somația comunicată în orice fel. Problema care se pune este aceea a posibilității de valorificare a creanței.
multumesc mult,imi cer scuze ,dar partea a doua nu prea o inteleg.Ei nu au trimis niciodata vreo factura...si acum peste 2 ani imi trimit somatie fara nimic altceva,numai suma de 467 lei din 2012 pana in sept.2014.Nu mai e valabil alineatul 1 al articolului 389 se arata ca," daca creditorul a lasat sa treaca sase luni de la data îndeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de prestari servicii cablu tv solicita plata factura dupa incheiere contract de furnizare servicii korra1 korra1 Buna seara, In urma cu 2 ani, mai exact luna ianuarie 2013 am reziliat contractul cu UPC Romania, furnizorul de cablu tv (contract initiat pe 23.11.2009). ... (vezi toată discuția)
Perimare executare doina_dana doina_dana Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita teribilutza teribilutza cf art 389 C.pr.civ., daca trec 6 luni in care creditorul nu a mai indeplinit un act de executare, executarea silita se perima. Ce acte sunt considerate acte ... (vezi toată discuția)