Spuneti mi va rog cum ar trebui sa-i dau concediu unui salariat care lucreaza cu program 12/24!IIn cont de munca este scris 21 de zile dar acele 21 de zile se calculeaza si cu turele lui libere?Va multumesc!!
Programul de lucru 12/24 este un mod particular de organizare a muncii,insa acordarea zilelor de co se face ca si pt un program normal,nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual liberele platite.
.Asadar,in cazul dat,durata co va fi de 21 de zile lucratoare fara turele libere.
In opinia mea , utilizatorul era interesat mai degraba de modul de stabilire a duratei concediului de odihna anual, mai exact daca acele zile libere platite (ture libere)se considera perioade deactivitate prestata care se iau in calculul duratei co.cuvenit,cand foloseste in postarea sa expresia:" dar acele 21 de zile se calculeaza si cu turele lui libere?"
Oricum ,orice informatie este bine venita !
Este o chestiune interpretabila,unii asimileaza aceste libere cu timp lucrat,avand in vedere ca se primeste tocmai ca si compensare pt timp lucrat,altii il considera timp liber ca atare ce nu intra in calcul.. Nu imi amintesc acum daca legea face o lamurire undeva asupra acestui aspect particuilar
Concediu de odihna
timmyBlu
Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)