avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in cazul unui salariat cu program ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in cazul unui salariat cu program 12/24

Spuneti mi va rog cum ar trebui sa-i dau concediu unui salariat care lucreaza cu program 12/24!IIn cont de munca este scris 21 de zile dar acele 21 de zile se calculeaza si cu turele lui libere?Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 9 August 2016
Programul de lucru 12/24 este un mod particular de organizare a muncii,insa acordarea zilelor de co se face ca si pt un program normal,nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual liberele platite.
.Asadar,in cazul dat,durata co va fi de 21 de zile lucratoare fara turele libere.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
ContSters400311, utilizator
Cele 21 de zile de Co se calculeaza pe zile lucratoare si nu pe zile lucrate.

Daca , de exemplu, salariatul intra in Co incepand cu data de 01.09.2016 ,atunci cu aceasta data incepe sa curga cele 21 de zile de CO.
In opinia mea , utilizatorul era interesat mai degraba de modul de stabilire a duratei concediului de odihna anual, mai exact daca acele zile libere platite (ture libere)se considera perioade de activitate prestata care se iau in calculul duratei co.cuvenit,cand foloseste in postarea sa expresia:" dar acele 21 de zile se calculeaza si cu turele lui libere?"
Oricum ,orice informatie este bine venita !
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
ContSters400311, utilizator
I se calculeaza si cu acele zile.
Este o chestiune interpretabila,unii asimileaza aceste libere cu timp lucrat,avand in vedere ca se primeste tocmai ca si compensare pt timp lucrat,altii il considera timp liber ca atare ce nu intra in calcul.. Nu imi amintesc acum daca legea face o lamurire undeva asupra acestui aspect particuilar

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna timmyBlu timmyBlu Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)
Concediu legal danatoth danatoth As vrea va rog sa stiu cum sa calculeze cate zile de concediu am anul acesta; am revenit din concediu de crestere a copilului in 24 martie (vezi toată discuția)