avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in cazul unui salariat cu program ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in cazul unui salariat cu program 12/24

Spuneti mi va rog cum ar trebui sa-i dau concediu unui salariat care lucreaza cu program 12/24!IIn cont de munca este scris 21 de zile dar acele 21 de zile se calculeaza si cu turele lui libere?Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 9 August 2016
Niciun act normativ care reglementeaza relatiile de munca nu prevede modul de calcul al zilelor de CO , insa practica este in sensul mentionat de mine mai sus.

Nu cunosc si nici nu am vazut un angajator care sa calculeze CO in functie de zilele lucrate .. adica daca intr-o saptamana , lucrez 3 zile - asa pica tuta - , atunci numai acele 3 zile se pot considera in CO.

Nu am fost destul de explicita,ma refer la perioadele in care angajatul nu presteaza efectiv,astfel la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata,dar pt zilele libere ce provin din compensari ,ca in cazul nostru ,legea nu prevede o reglementare in sensul in care se considera sau nu se considera perioade de activitate prestata la stabilirea duratei co ....
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
ContSters400311, utilizator
Acele zile libere intra in calculul vechimii in munca . Prin urmare, calculul nu se poate face din doua in doua zile la numarul de zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna timmyBlu timmyBlu Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)
Concediu legal danatoth danatoth As vrea va rog sa stiu cum sa calculeze cate zile de concediu am anul acesta; am revenit din concediu de crestere a copilului in 24 martie (vezi toată discuția)