avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O mostenire cu probleme

Buna ziua,

Am o problema cu familia. Vreau sa rup legatura cu ei dar ce ma impiedica este un imobil asupra caruia sunt proprietar, iar mama, uzufructuara. Cum pot scapa de acestia avand in vedere ca nu vreau sa mai aud de ei si nu vreau sa le mostenesc datoriile. O posibila dezmostenire m-ar salva de aceasta 'mostenire' (datorii)? Dezmostenirea aceasta ar afecta statutul meu de proprietar asupra imobilului unde mama are drept de uzufruct?

Pe scurt, temerea mea este ca, mama uzufructuara, se va muta in imobilul asupra caruia sunt proprietar, va face o consumatie si eu voi fi nevoita sa achit toate datoriile. Cu dezmostenirea pot sa nu mai am acest stres? Ca de la uzufruct nu pot sa o scot si nu vreau sa am grija datoriilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters400801 , utilizator 09:41, 9 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mostenire cu probleme ContSters400801 ContSters400801 Buna ziua, Am o problema cu familia. Vreau sa rup legatura cu ei dar ce ma impiedica este un imobil asupra caruia sunt proprietar, iar mama, uzufructuara. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renunt la o proprietate unde mai are drept si uzufructuarul justme890 justme890 Acum 5 ani, am cumparat o garsoniera unde am fost trecuta ca nud proprietar si maica-mea ca avand drept de uzufruct. La momentul respectiv, n-am stiut ce ... (vezi toată discuția)