avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat Certificat de Deces pentru al doilea fiu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat Certificat de Deces pentru al doilea fiu?

Buna ziua,

Tatal meu, a decedat cu multi ani in urma, eu mai am un frate (care cu siguranta a solicitat certificatul de deces al tatalui).
Eu nu mi-am cunoscut nici tatal si nici fratele niciodata (am 31 ani), fratele este de negasit pentru a-i cere certificatul de nastere.
Vreau acest document pentru a ma interesa la primarie/administratia financiara, daca tatal meu (mai) are proprietati pe numele lui, sau daca au fost donate/vandute, etc.pentru ca doresc sa stiu daca mai am ceva de mostenit.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: pyanystul , utilizator 22:19, 28 August 2016
Mergeti l starea civila unde s a inregistrat decesul cu cartea de identitate si certificatul dvs de nastere si solicitati un duplicat al certificatului de deces de pe urma tatalui dvs. Apoi va puteti adresa unui notar public de pe raza judecatoriei unde defunctul dvs tata a avut ultimul domiciliu pentru a dezbate succesiunea dupa dansul. Daca sunteti in termen de un an de zie de la deces puteti da o declaratie autentica la notar de acceptare a succesiunii tatalui dvs.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul prompt si foarte util, care m-a ajutat sa intru in posesia unui certificat de deces gresit.
Da, a-ti citit bine, gresit!
De ce?
Iata ce date am eu, si ce date sunt trecute pe certificatul de deces al tatalui, al carui nume este corect:

1.Bunicul meu (tatal lui tata) - Gheorge, iar pe certificatul de deces: Gheorghe
2.Bunica mea (mama lui tata) - Ioana, pe certificatul de deces: Dumitra
3.Pe certificatul de deces la numele de familie al bunicilor este trecuta o line (-)
4.Localitatea de domniciliu a tatalui - Bucuresti, pe certificatul de deces: Balotesti
5.Si acum "cireasa de pe tort":
Bunici mei sunt nascuti in anii: 1925 respectiv 1923, data nasterii tatalui pe certifcatul de deces: 1933!!!

Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
pyanystul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinabucuresti cristinabucuresti As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)