Am depus in Instanta la fiecare proces note de sedinta in care am invocat exceptia lipsei calitatii procesuale active si lipsa de interes a unor intervenienti in interes propriu (sint bolnav si nu dispuneam de bani pentru avocat). Dupa 7 procese de aminari, vazind ca exceptiile mele nu s-au pus in discutie, am reusit sa-mi angajez un avocat care a sesizat instanta referitor la exceptiile invocate de mine prin notele de sedinta. Consider ca presedinta nici nu avea la cunostinta de exceptiile mele invocate la fiecare proces prin note de sedinta, intrebind avocatul ce exceptii? pai daca nu a solicitat nimeni sa fie puse in discutie... Intrebarea mea este: chiar nu se iau in considerare notele de sedinta si nici exceptiile invocate?Exista un articol de lege in acest sens? Va multumesc
Sunt exceptii de ordine publica si trebuie puse in discutia partilor cu prioritate fata de alte aspecte ale cauzei,cu exceptia situatiei in care pt solutionarea lor ar fi necesara administrarea acelorasi probe ca si pentru solutionarea pe fond a cererii.
Acum ca s-a consemnat punerea lor in discutie, instanta va fi obligata sa se pronunte.
In mod normal ar fi trebuit sa o faca si in absenta unui avocat care sa ii atraga atentia asupra invocarii lor, cu conditia sa fi citit acele note de sedinte.
Daca rezulta chiar si la un mod neclar ca s-au invocat exceptii trebuiau sa fie puse in discutie si instanta sa se pronunte pe ele.
Nu stiu cum ati redactat apararea dar banuiesc ca se intelegea oricum ca se invoca niste exceptii...
Se poate intampla sa fie 7 amanari si sa nu se puna in discutie exceptiile din motive procedurale si...ca s-au invocat si... nu s-a cerut...ca sa zic asa...
Adica daca le invocati le-ati pus pe masa instantei si trebuie sa le judece...
Cale de atac
ContSters102066
In cadrul unui faliment, jud sindic a pus in discutie parte din contestatiile de la dosar, nu a luat in discutie o exceptie invocata in cauza, a respins o ... (vezi toată discuția)
Art 431 alin 2
FRD
(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.
Aceasta este o ... (vezi toată discuția)