Intr-un proces de faliment deschis dupa o reorganizare esuata, debitorul se opune la continuarea procedurii ( contesta, face diverse cereri), acum cu protestul din sept s-a amanat iar procedura...
In dosar am observat ca sunt mai multe contestatii depuse de catre : debitor, parte a creditorilor din tabel, salariati pt ca nu sunt inscris in tabel din oficiu, salariati care au formulat contestatii la notificarea de neincludere in tabel si o cerere de suspendare a procedurii falimentului pe art. 244 alin 1 pct Cpr civ, debitorul la contestat si pe lichidator , dar si doi dintre creditori majoritari l-au conestat cu privire la modalitatea in care si-a indeplit atributiile in cadrul procedurii.
Intrebarea este cum se judeca in prima sedinta in ce ordine?
Art.137, alin.(1), Codul pr.Civ,:
Instanta se va pronunta mai intai asupra exceptiilor de procedura precum si asupra celor de fond care fac deprisos, in totul sau in parte, cercetarea in fond a pricinii.
Dar acum am citit articolul 137 arata modul in care se vor judeca exceptiile nu modul in care se vor judeca contestatiile.
Dar acum ca am citit mi-am adus aminte ca intr-o nota de sedinta s-a invocat de cretre un creditor - exceptia lipsei de reprezentare si exceptia calitatii de reprezentant a angajatilor din cadrul cabinetului de lichidare.
In acest dosar nu administratorul IPURL a semnat actele ci angajatii acestuia, unii fiind si practicieni in insolventa altii doar jurtisti.
Sa inteleg ca prima data se pune in discutie aceasta exceptie de lipsa a dovezii de reprezentant si apoi si continua daca mai e cazul :stunned: cu procedura?
Ce se intampla se poate anula procedura in astfel de conditii?
Angajatii (colaboratorii) pot semna si reprezenta legal IPURL-ul desemnat ca lichidator.
Avocatii (dintre care unii sunt si practicieni in insolventa) pot semna si reprezenta legal IPURL-ul desemnat ca lichidator.
Opinia mea este ca in aceasta speta aveti nevoie de consultanta, strict pe cazul Dvs., consultanta oferita pe baze comerciale de catre un specialist (avocat, lichidator).
m-am lamurit pe deplin judecatorul a pus in discutie doar doua din cele 8 contestatii, a pus in discutie suspendarea si gata a dat termen pentru pronuntarea lor si termen pentru continuarea procedurii.
Acum nu mai inteleg nik, dupa cate stiu prioritatea in judecata suspendarea, apoi exceptiile si ulterior contestatiile - cel putin asa stiu eu.
Cale de atac
ContSters102066
In cadrul unui faliment, jud sindic a pus in discutie parte din contestatiile de la dosar, nu a luat in discutie o exceptie invocata in cauza, a respins o ... (vezi toată discuția)