In cadrul unui faliment, jud sindic a pus in discutie parte din contestatiile de la dosar, nu a luat in discutie o exceptie invocata in cauza, a respins o cerere formulata de administratorul special si a lasat in pronuntare pt depunere de cz scrise pentru contestatiile supuse dezbaterii din sedinta publica.
S-a intocmit o incheiere pt sedinta publica - aceasta se poate ataca ?
In continutul acesteia se mentioneaza ca a fost data si citita in sedinta publica si atat.
Pentru contestatiile supuse dezbaterii s-a pronuntat dupa trei termene s-a mentionat in condica de sedinte ca a admis contestatiile in parte si s-a pronuntat si asupra exceptiei invocate dar nesupusa dezbaterilor in sedinta publica.
Daca nu a fost pusa in dicutie exceptia in sedinta publica poate sa se pronunte asupra acesteia?
Ok deci pot sa atac cu recurs doar sentinta pronuntata pentru contestatiile discutate in sedinta - iar motivele sunt strict legate de continutul sentintei sau pot sa fac referire si la incheierea de sedinta?
Pentru ca in sedinta judele a respins o cerere de suspendare a falimentului motivand intr-un fel, iar in incheiere motivele sunt cu totul altele.
recurs in 10 zile
exceptia trebuia pusa in discutia partilor, neprocedand asa sindicul a incalcat principiul contradictorialitatii .
Dar pentru ce motiv sa se suspende judecare ???
Nu cumva e vorba de vreo exceptie de neconstitutionalitate ????
Este vorba de ex.lipsei calitatii de reprezentant a consilierului juridic angajat al IPURL, singurul reprezentant legal fiind asoc unic si administratorul conf prevederilor OUG 86/2006.
M-am gandit si la ex de neconstitutionalitate avand in vedere faptul ca legea modificata prevede ca daca se publica in BPI a actele de procedura din dos de faliment se considera indeplinita procedura. Ori falitu sau un creditor mai mititel sau chiar un creditor salariat (cazul meu) chiar care nu are bani de abonament la BPI cum ia la cunostinta de continutul rapoartelor, al convocarilor?
La tribunal la arhiva dos ajunge dupa o saptamana, daca tanti arhivar te tine vreo 20 min pana ingaduia sa-ti dea dosarul si la 12,30 zice ca s-a terminat programul... cum te poti apara?
suspendarea era pe alt temei art.244 alin 1 pct 2 cpr civ (alta gasca in alta
Corect, consilierul juridic angajat sau cu conventie al practicianului in insolventa nu are dreptul sa reprezinte IPURL in instanta (decat in cazul in care intre timp nu a dobandit si el calitatea de practician) . Singurii care pot reprezenta un IPURL in instanta este practicianul sau avocatul acestuia ( si atentie sunt chestiuni date in exclusivitate doar in competenta materiala a practicianului )
In mod legal, daca s-ar fi pus in discutie exceptia invocata de tine, sindicul trebuia sa acorde termen de max o saptamana sa faca dovada calit de reprezentant, adica sa vina cu atestatul de la UNPIR cons.juridic.
Problema e alta, daca s-ar fi admis exceptia stii ce consecinte putea sa aibe pentru procedura ???? si pentru practician ????
cu privire la motivele tale ptr a invoca exceptia de neconstitutionalitate a disp. art.7 din lege, vezi ca au mai fost invocate la CC si au fost respinse. Totusi termenul de recurs incepe sa curga dupa publicarea in bpi a sentintei, daca intri pe www.buletinulinsolventei.ro gaseti acolo data si buletinul in care s-a publicat, pe care il poti cumpara separat (numai numarul acela)