avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca mi-a acordat un credit pe care nu l-am solicitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca mi-a acordat un credit pe care nu l-am solicitat

Buna ziua,

Acum ceva timp am inchiriat o masina in Germania. Este vorba de un Volkswagen Touareg, 2016. Am platit cu cardul. Mentionez ca respectivul card este de debit, nu de credit. Undeva aproape de granita cu Franta, mi-a sarit o caprioara in fata masinii si am lovit-o. Masina a avut daune minime. Nu am anuntat autoritatile(greseala mea), am returnat masina, mi s-a intocmit procesul verbal cu daunele masinii, l-am semnat si cam atat. Ma asteptam la consecinte, pentru ca ne-anuntand accidentul la politie am incalcat contractul, drept dovada cei de la firma de inchirieri mi-au trimis prin posta factura de reparatie, putin peste 7000 euro. Problema este urmatoarea: firma de inchirieri a trimis o cerere catre banca sa imi retraga ~1200 euro din cont, reprezentand probabil garantia inchirierii masinii. Contul meu fiind gol la momentul respectiv, banca mi l-a pus pe minus, ba mai mult, percepe si dobanda la acei bani. Intrebare mea este urmatoarea. Are dreptul banca, sa imi acorde un credit, neautorizat de mine? Indiferent ca sunt vinovat si trebuia sa platesc acei bani, avand un card de DEBIT, nu de CREDIT, este legal? Ideea e ca fiind un card de DEBIT, daca am bani platesc, iar daca nu am, tranzactia va esua pe motiv de "fonduri insuficiente".
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
razvanul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 09:55, 11 August 2016
Acel card nu este decit instrumentul ce va permite sa accesati contul pe care il aveti la banca - diferenta intre card de debit si credit este data strict de ce limite aveti la acel cont. Banii v-au fost retrasi din cont, nu din card deoarece cardul nu are si nici nu a avut vreodata bani in el.
@ gigiduru66 - omul avea 0 eur in cont, dupa ce firma de masini a retras garantia prin intermediul cardului de debit omul are -1200 eur in cont. Referitor la cardurile de debit, sunt carduri care iti acceseaza direct contul din banca dar exista si carduri pentru care trebuie sa ai subcont.

@ razvanul - Nu este vorba de credit in adevaratul sens al cuvantului ci de o tranzactie neautorizata. Sunt anumite situatii cand apar diferente de timp in procesarea datelor privind
retragerile, momente in care exista posibilitatea sa retragi/platesti mai multi bani decat ai. Am intalnit o astfel de situatie cand am retras bani la diferente mici de timp de la doua bancomate ce nu apartineau bancii emitente a cardului. Dupa ce s-au operat datele, diferenta mi-a aparut cu minus ca suma neautorizata. Probabil si la dvs. este aceiasi situatie.
Nu cred ca banca onoreaza plati daca in cont nu sunt bani. Cel mai bine e sa cereti o explicatie la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata inchiriere autoturism Mihaigrecu2001 Mihaigrecu2001 In decembrie2014 am facut o rezervare pentru inchirierea unui autoturism in Bucuresti printr-un website international specializat, costul estimat al ... (vezi toată discuția)
Am fost la banca sa retrag de pe un card de spania somajul,o ... dade71 dade71 Am fost la banca sa retrag de pe un card de Spania somajul,O tranzacție mia procesat o,mia retras banii din cont dar nu mia dat efectiv din bancomat.Am fost ... (vezi toată discuția)