avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani prin ordonanta de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani prin ordonanta de plata

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca inainte de introducerea unei actiuni de recuperare bani prin Ordonanta de plata mai trebuie facuta mediere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: loriparla , utilizator 16:22, 9 August 2016
Procedura prealabila in cazul ordonantei de plata nu prevede medierea.
Art. 1015 NCPC prevede comunicarea de catre debitor, prin executor judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si cu confirmare de primire, a unei somatii.
Creditorul are la dispozitie un termen de 15 zile de la data primirii pentru a se conforma acestei somatii.
La cererea de chemare in judecata se va atasa aceasta dovada sub sanctiunea respingerii cererii ca inadmisibila.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata, notificare mihaiiovan mihaiiovan Buna ziua va rog sa-mi comunicati si mie , conform legislatiei in vigoare, o somatie de plata trimisa unui client(societate) trebuie trimisa doar cu ... (vezi toată discuția)
Neplata datorii mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Suntem o firma din Bucuresti si avem de recuperat niste bani de la restantieri, le-am trimis notificari prin care le aducem la cunostiinta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)