avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj cand nu exista acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj cand nu exista acte


Buna ziua , acum 21 de ani varul meu , sa casatorit cu o fata singura la parinti , in urma acestei casatorii rezultand un copil care actual e major. In toti cei 21 de ani au locuit impreuna la parintii sotiei. Cand s-au mutat impreuna, casa in care locuiau era compusa din 2 dormitoare ,o baie si o bucatarie. Pe durata casniciei varul meu fiind specialist in constructii, a ridicat inca un etaj. Acum un an a avut un accident de munca in urma caruia a ramas cu incapacitate temporara de munca. Din aceasta cauza si pentru ca nu mai aducea bani , a fost dat afara din casa de socrii , intorcand si sotia impotriva lui , care datorita presiunii parintilor a divortat de el.Fiind de buna credinta nu a trecut nimic pe numele lui din ce a contribuit la casa in 21 de ani si nici pe numele sotiei.
Intrebarea sa este daca are vreun drept in aceasta cauza , si cum poate sa-si obtina aceste drepturi. Mentionez ca are si o multime de martori care pot comfirma cat a muncit el pentru aceasta familie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mtanta , utilizator 19:36, 18 August 2016
Valoarea construcției suplimentare edificate și a îmbunătățirilor efectuate la casa socrilor în timpul căsătoriei îi conferă un drept de creanță - are dreptul de a fi despăgubit cu o sumă de bani.Această sumă se stabilește în cadrul procesului de partaj (dacă foștii soți nu găsesc o cale să se înțeleagă), ținând seama de valoarea lucrărilor ( stabilită prin expertiză) și a cotelor.Poate dovedi cu martori faptul că a muncit efectiv la realizarea lucrărilor.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
Cabinet avocat Pantu Gabriela Mihaela, Avocat
Nu pare sa fie un partaj intre soti daca am inteles eu bine.

E vorba de ceva care s-a investit.
Nici macar nu este clar daca va aflati in termenul de prescriptie de 3 ani in care se poate invoca ceea ce ati vrea...

Este un proces foarte complicat pentru dvs. si sfatul meu este sa rezolvati amiabil intrucat procesul are grad de dificultate extrem de ridicat si il puteti pierde destul de usor...
Nu ,nu este intre sotii ei nu au nimic pe numele lor,totul este pe numele soacrei si construit de ginere ,dar am inteles ca pe aceasta lume el nu are nici un drept .
Pacat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort mtanta mtanta Buna ziua , acum 21 de ani varul meu , sa casatorit cu o fata singura la parinti , in urma acestei casatorii rezultand un copil care actual e major. In toti ... (vezi toată discuția)
Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj danydanyela danydanyela va rog daca imi puteti da un rasp la intrebarile mele;am inaintat cererea de divort dar nu am cerut si partajul bunurilor.Noi am construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)