avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

Buna ziua , acum 21 de ani varul meu , sa casatorit cu o fata singura la parinti , in urma acestei casatorii rezultand un copil care actual e major. In toti cei 21 de ani au locuit impreuna la parintii sotiei. Cand s-au mutat impreuna, casa in care locuiau era compusa din 2 dormitoare ,o baie si o bucatarie. Pe durata casniciei varul meu fiind specialist in constructii, a ridicat inca un etaj. Acum un an a avut un accident de munca in urma caruia a ramas cu incapacitate temporara de munca. Din aceasta cauza si pentru ca nu mai aducea bani , a fost dat afara din casa de socrii , intorcand si sotia impotriva lui , care datorita presiunii parintilor a divortat de el.Fiind de buna credinta nu a trecut nimic pe numele lui din ce a contribuit la casa in 21 de ani si nici pe numele sotiei.
Intrebarea sa este daca are vreun drept in aceasta cauza , si cum poate sa-si obtina aceste drepturi. Mentionez ca are si o multime de martori care pot comfirma cat a muncit el pentru aceasta familie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:26, 4 August 2016
Probabil ca are un drept de creanta, trebuie analizat in concret care-i situatia si ce probe ar putea produce in favoarea lui. Oricum, sansele sunt destul de mici si va dau o simpla ipoteza:
Sa zicem ca socrii ar recunoaste ca ginerele a facut ceva treaba prin gospodarie, dar pot spune ca asta a fost intelegerea, ginerele sa construiasca ceva si la schimb este tolerat sa vietuiasca in gospodarie, fara plata un numar de ani. Poate fi considerata o conventie corecta. Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cand nu exista acte mtanta mtanta Buna ziua , acum 21 de ani varul meu , sa casatorit cu o fata singura la parinti , in urma acestei casatorii rezultand un copil care actual e major. In toti ... (vezi toată discuția)
Mostenire marilena123 marilena123 buna ziua! va deranjez si eu cu o intrebare! eu cu sotul meu locuim la socrii iar acum vrem sa ne mutam! in timpul cat am locuit la dansi am construi anexa la ... (vezi toată discuția)
Partaj divort BlooM BlooM Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)