buna ziua! va deranjez si eu cu o intrebare! eu cu sotul meu locuim la socrii iar acum vrem sa ne mutam! in timpul cat am locuit la dansi am construi anexa la casa o bucatarie,o baie plus
un gard la poarta din fier! prin ce modalitate imi pot recupera macar o parte din investitie? pot socrii sa-i faca acte cumnatei mele fara sa-l despagubeasca pe sotul meu pentru investitia facuta? multumesc frumos
În primul rând nu este vorba de o moștenire, că doar socrii Dvs. nu au decedat, nu ?
Apoi, v-aș întreba dacă socrii Dvs. sunt de acord „să-l despăgubească pe soțul dvs. pentru investiția făcută?
V-aș mai întreba dacă pentru perioada în care ați locui cu soțul Dvs. la părinții acestuia, le-ați plătit acestora chirie?
Dacă nu, s-ar putea ca aceștia la solicitarea Dvs. de a primi „despăgubiri” pentru „anexa la casa o bucătărie,o baie plus un gard la poarta din fier!” să vă ceară și ei chiria pentru perioada în care ați locuit în casa lor.
Doamne ajută pe cei buni !
Nu puteti vorbi de mostenire , pt. ca socrii sunt in viata. Daca doresc sa-i faca acte cumnatei dvs, respectiv fiicei lor, o pot face , e dreptul lor de propietari. Asa cum v-a raspuns d-l consilier , e discutabil sa le cereti banii pt. ce ati investit in casa lor, pt. ca si ei va pot cere chirie pt. perioada in care ati locuit in casa lor.
Inteleg ca exista niste animaozitati intre dvs. si socrii. Cel mai bine ar fi sa incercati sa discutati despre problemele dvs, cu calm si multa toleranta. Certurile si agresiunile fie chiar si verbale nu aduc rezultate bune.
buna ziua! nu le-am platit chirie,dar am participat cu bani la toate cheltuielile din gospodarie! animaozitati sunt findca nu m-au vrut ca nora si indiferent ce am facut mi-au gasit nod in papura....sa inteleg ca ramane la aprecierea lor daca mai pot sau nu sa mai recuperez ceva din investitie!? multumesc
Doamna..asta cu nora si socrii e de cand lumea. Cel mai bine pt. fiecare cuplu e sa aiba locul lui , nu sa stea impreuna cu unii dintre parinti , oricare ar fi insa fiecare cum isi permite pana la urma.
Puteti incerca sa discutati civilizat cu socrii in legatura cu banii investiti in baia , bucataria si gardul din casa socrilor. faceti-va un calcul , impreuna cu sotul, sa fie de aceeasi parere, si apoi , ganditi-va la o suma pe care s-o pretindeti de la socrii. mentionati ca ati platit intretinere, deci , o parte din ce ati investit ati putea sa o recuperati.
"Vorba dulce , mult aduce" , asa ca va sugerez sa discutati calm si fara sa va acuzati reciproc, enervati etc , pt. ca doar asa va puteti vedea niste bani inapoi. Explicati-le de ce pretindeti acei bani , ca va sunt necesari , ca investitiile sunt si raman in casa lor ,ca cereti doar o parte din totalul investitiei etc.etc. Succes !!