avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de calitate de mostenitor

La intocmirea unui certificat de calitate de mostenitori as vrea sa stiu daca notarul poate face reductiunea unui testament (testament in care exista un legatar universal care primeste totul , depasind rezerva succesorala si un legatar particular care primeste suma de 10 lei, fara alte precizari patrimoniale). Bineinteles cu acordul mostenitorilor.
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 16:47, 10 August 2016
Buna seara,
Certificatul de mostenitor arata DOAR ca cineva are drepturi succesorale fara a stabili cote.

Interventie moderator
Dezbaterea succesiunii are loc si la eliberarea certificatului de calitate. Este aceeasi procedura numai ca nu se include in masa sucesorala niciun bun.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
ContSters338589, utilizator
Certificatul de calitate inseamna dezbatere a succesiunii, insa acest certificat nu atesta decat numarul si calitatea mostenitorilor, urmand ca la suplimentarea acestui certificat de calitate sa introduceti in masa succesorala bunurile ce apartineau defunctului. Pentru a cere reductiunea liberalitatilor excesive trebuie sa suplimentati certificatul de calitate daca vi s-a eliberat deja sau notarul in cadrul de dezbaterii succesiunii sa procedeze cu acordul tuturor succesibililor la reductiunea liberalitatilor si sa elibereze certificat de mostenitor, in care se va specifica atat calitatea, numarul si cotele parti ce revin mostenitorilor in urma reductiunii.
Sa nu fi surprins mi se pare o ironie. Am pus aceasta intrebare pentru ca pe internet sunt o multime de modele de certificate de calitate de mostenitori pe site-uri juridice in care in procedura dezbaterii succesorale se iau in vedere si existenta testamentelor chiar intero-garea la RNNEOS. De asemeni se dau si cotele succesorale chiar daca nu exista masa succesorala.
stimate user statusul nu are legatura cu dvs.status e valabil pe o perioada de n zile....si nu face cred obiectul subiectului deschis de dvs.
revenind la problema dvs.nu mai cautati pe net modele ci mergeti la notar. reductiunea este o procedura complexa si ca sa o faci trebuie sa aduci la masa succesorala bunuri nu sa scoti o calitate de mostenitor. asa cum v am spus mai sus.
Referitor la status vreau sa stiti ca m-am simtit atins de proverbul dv-stra si l-am tradus in ceva de genul : nu te mai baga unde nu-ti fierbe oala. Totusi daca il folositi in mod curent va sugerez cu respect sa utilizati in mod corect conjuctivul-prezent al verbului a fi. Sa stiti ca am fost la notari nu la notar iar acestia m-au trimis la avocati sau la instanta. ( probabil si din cauza mizei financiare foarte mici nefiind masa succesorala.

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)