avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de calitate de mostenitor

La intocmirea unui certificat de calitate de mostenitori as vrea sa stiu daca notarul poate face reductiunea unui testament (testament in care exista un legatar universal care primeste totul , depasind rezerva succesorala si un legatar particular care primeste suma de 10 lei, fara alte precizari patrimoniale). Bineinteles cu acordul mostenitorilor.
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 16:47, 10 August 2016
Am fost in instanta timp de 4 ani. Este un cerc vicios. Sora mea m-a dat in judecata cerand calitatea de succesoare legala si testamentara a mamei, partaj si iesire din indiviziune vizand masa succe-sorala : bunuri imobile. Eu am solicitat doar reducerea testamentului si eram in termenul de 3 ani de prescriptie fiind de acord cu restul.. Instanta a hotarat ca fara o masa succesorala ( imobilul teren era cumparat cu chitanta de mana iar casa construita fara auto-rizatie de constructie) se respinge tot inclusiv calitatea de mostenitori recomandand uzuca-piunea si jonctiunea posesiilor.( pentru ca in cei 30 ani a decedat tatal meu). Acum daca pentru uzucapiune se poate promova o actiune, pentru jonctiunea posesiilor e e nevoie de calitatea de mostenitori ai autorului deci inclusiv mama decedata si de asemeni sora mea si ea decedata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)