avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mintitul in CV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mintitul in CV

Am vazut ca tot mai multe persoane mint in CV. Eu nu am experienta si cineva mi-a zis sa mint ca am lucrat, dar a dat firma faliment ca nu au cum sa ma verifice din cazua ca nu mai exista carnet de munca. Altcineva mi-a spus ca exista o baza online unde te verifica.

Vreau sa stiu daca se poate minti in CV in legatura cu:

-sa treci ca ai fost angajat, dar nu ai muncit niciodata
-experienta (ai lucrat 6 luni, dar treci 12)
-educatia (sa zici ca ai luat bac-ul cand nu ai facut-o)
-facultate (sa zici ca ai luat licenta, dar defapt ai terminat 3 ani si nu ai mai dat-o)
-facultate/master cand defapt nu ai
-sa completezi golurile dintre anii in care ai fost angajat zicand ca ai calatorit, te-ai ocupat de o afacere cu un site/magazin online, cursuri inline (coursera), firma
-ca ai lucrat cu contract cu colaborare
-ca ai lucrat la negru in Anglia
-sa treci unele abilitati pe care nu le ai, limbi straine pe care nu le cunosti, cursuri/certificari
-recomandari de la ultimul angajator/colegi/profesori (scrisori false sau telefon al unui prieten)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 11 August 2016

OFF TOPIC:
Sunt chestiuni care tin de tehnica recrutarii,ca de ex. te uiti in cv la istoricul profesional,constati ca a lucrat la firmele x,y, z in anumite perioade , in lipsa unei recomandari ,intrebi potentialul angajat daca iti poate indica o persoana de contact din respectivele unitati care ar putea furniza informatii referitoare la activitatea sa acolo pt a putea fi contactata si a i se cere referinte.
In acest fel viitorul potential angajat este incunostintat despre faptul ca se va apela la fostii angajatori. ( este indeplinita conditia de la art 29al4 CM)Si in cazul cand as consulta acel black list o voi face doar referitor la fostii sai angajatori doar daca nu am alt tip de informatie si in aceleasi conditii ale informarii prealabile a angajatului..
Sunt alte aspecte acum ... subscriu la cele mentionate de dvs. ...

Va multumesc pentru dialog.
:flowersblue:

p.s.
Iar pentru angajatori sau pentru unii dintre ei , am mentionat si de unde se pot obtine anumite date in mod oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal? geza1974 geza1974 Buna ziua, Recent a aparut pe internetul romanesc, site-ul: http://www.blacklist-online.ro care isi propune sa contina datele (banuiesc personale) a ... (vezi toată discuția)
Protejarea datelor cu caracter personal ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Daca aleg sa trimit online CV-ul meu (continand date personale) unui angajator sau unei companii de recrutare de personal, cum pot avea siguranta ... (vezi toată discuția)
Publicitatea locurilor de munca ContSters87904 ContSters87904 As dori sa stiu daca firmele private au obligativitatea publicitatii locurilor de munca sau doar statul, deoarece nu imi explic cum pe ejobs dau anunturi mii ... (vezi toată discuția)