avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie rectificativa - anul in curs
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie rectificativa - anul in curs

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
- in 2015 am avut venituri din consultanta destul de mari pentru care am depus declaratia rectificativa in mai 2016
- la data respectiva eram deja angajata si renuntasem la activitatea pfa si am incercat sa declar un venit mult mai mic pentru 2016 prin declaratia 220. Cei de la finante au refuzat sa il primeasca deoarece era o scadere prea mare. am zis sa o primeasca asa si sa o respinga ulterior insa am primit hartiile inapoi.
- am trimis contabila dupa si ei ii se raspunde: ne pare rau 220 trebuia depusa o data cu 200 si 200 a fost deja inregistrata. nu mai puteti modifica.

Am zis lasa imi calculeaza penalitati si asta e la final de an se regleaza. Am mai avut un an asa si a fost ok. Acum am primit somatie acasa ca am intarziat la platapt trimestru 2. Merg la finante sa intreb ce se intampla daca nu platesc si imi spune ca imi pune poprire pe conturi. Ii explic situatia ca eu nu mai am venituri, ca in mai nu am fost lasata sa declar mai jos, etc si imi spune ca e imposibil si nu ma crede #-o ca atunci trebuia sa fac acum nu se poate face nimic. Sa platesc si in urmatorii xxx ani se compenseaza.
Nu vreau sa achit 2800 lei aiurea la stat daca stiu ca nu voi avea venituri. Am zis sa nu il inchid ca nu se stie cand mai prind un contract, dar sa platesc atat...
In afara de a suspenda/inchide pfa-ul voi mai stiti o alta solutie ca sa nu platesc banii astia aiurea?
Am venituri de 1000 lei pe anul acesta ... daca scad cheltuieli .... deja ies pe pierdere demult.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Declaratie 220 in mijlocul anului? meeshoo meeshoo Buna ziua, Sunt PFA in sistem real. Anul acesta am depus declaratia 200 si, considerand ca pe 2014 o sa am aproximativ acelasi venit ca pe 2013, nu am mai ... (vezi toată discuția)
Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)