avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... asistenta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

asistenta sociala

Buna ziua . Din relatia de concubinaj a fiului meu a avut doi copii . Ea a plecat de acasa cu copii si nu mai stie nimic de ei . Ce poate face pentru a lua copii sa-i tina el .Mentionez ca ea nu are nici un venit ,iar baiatul lucreaza in Italia . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Lolik , utilizator 13:07, 11 August 2016
Unde au locuit cei doi înainte de plecarea mamei cu copiii?
Au avut vreun proces pentru stabilirea domiciliului copiilor?
În funcţie de detalii, calea de rezolvare este diferită.
Erau in Italia cand ea a plecat cu copii .Nu au avut nici un proces pentru stabilirea domiciliului copiilor .Va multumesc .
Copiii s-au născut în Italia? Copiii aveau rezidenţă în Italia, erau înregistraţi oficial acolo? Mama a plecat cu copiii tot în Italia sau în Romania?
Dacă mama cu copiii sunt în Romania, tatăl copiilor trebuie să deschidă un proces în Romania, la judecătoria de care aparţine localitatea de domiciliu a mamei cu copiii şi să ceară autoritate părintească şi domiciliul copiilor la dânsul.
Dacă mama cu copiii sunt în Italia, domnul trebuie să deschidă acolo proces.
Primul copil s-a nascut in Italia ,dar are certificat roman si amandoi copii sunt inregistrati in Romania .Mama se afla in Romania .Mentionez ca al doilea copil e nascut la Suceava .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)
Custodie minor parinti necasatoriti andreyna222 andreyna222 buna seara as dori un raspuns in privinta unui subiect foarte delicat......eu am un copil de 5 ani cu un barbat...am trait in concubinaj 10 ani in italia...am ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)