avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate in cazul unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate in cazul unui imobil

Buna ziua, doresc sa expun o situatie a unei rude. Imobilul in care locuieste este detinut in coproprietate cu Primaria Municipiului, inscris in CF cota 1/2 primaria si cota 1/2 ruda. Daca aceasta doreste sa faca modificari, de exemplu extindere, mansardare, cota primariei ramane aceeasi? sau se modifica in raport cu extinderea imobilului? Normal mi s-ar parea sa nu se modifice, din moment ce statul detine jumatate din imobil incepand cu anul 1983, in urma unei exproprieri (matusa rudei a emigrat in strainatate si statul i-a luat proprietatea, in timp ce ruda mea nu a putut cumpara numai jumatatea cealalta a imobilului). Totodata m-ar interesa si modul de calcul pe care Primaria o face pentru calcularea valorii imobilului atunci cand partea cealalta doreste sa iasa din indiviziune.
M-ar ajuta orice raspuns din partea Dvs. Multumesc anticipat tuturor pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Indiviziunea manolescu_radu manolescu_radu Buna ziua!As dori sa intreb cum se poate face indiviziunea unui apartament compus din trei camere dintre care doua camere le detin eu cu sotia ,iar cea de-a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. dețin 2/3 dintr-un imobil. cealaltă ... cazimir0prea cazimir0prea Iesire din indiviziune. Dețin 2/3 dintr-un imobil. Cealaltă cotă de 1/3 este deținută de o mătușă. Menționez că mătușa mea este cea care locuiește ... (vezi toată discuția)
Succesiune monicapascu monicapascu Am mostenit de la parinti, impreuna si in indiviziune cu sora mea, un teren. Sunt casatorita, nu am copii, si detin impreuna cu sotul meu un apartament si un ... (vezi toată discuția)