Am mostenit de la parinti, impreuna si in indiviziune cu sora mea, un teren. Sunt casatorita, nu am copii, si detin impreuna cu sotul meu un apartament si un autoturism. Va rog sa imi spuneti ce se va intimpla cu terenul detinut in indiviziune cu sora mea atunci cind eu voi muri. Mai precis, ma intereseaza ce drepturi va avea sotul meu. Va multumesc.
buna ziua.
fiind detinut in coproprietate cu sora dvs., fiecare aveti cate 1/2 din teren.
din jumatatea dvs. de teren sotul va culege o cota parte , in concurs cu celelalte rude ale dvs., respectiv sora dvs. , parintii daca acestia vor mai trai .
In completarea celor metionate de "antevorbitoarea" mea, cu care sunt de acord.
In situatia in care parintii dvs nu mai traiesc, jumatatea ce va apartine acum din teren (cota ideala de 1/2 din teren) se va imparti in urmatoarea modalitate:
-1/3 din 1/2 va revenii sotului dvs;
-restul de 2/3 din 1/2 va revenii sorei dvs.
Av. Mihai Vaduva
Va multumesc amindurora pentru raspunsuri. Inca ceva: de ce sotului meu i-ar reveni numai 1/3 din jumatatea mea; si in situatia mortii mele, ar trebui facuta iesirea din indiviziune?
dupa ce dezbat succesiunea in urma decesului dvs, dupa ce sotul va avea certificatul de mostenitor pe cota ce i se cuvine, daca va dori sa iasa din indiviziune, o va actiona in judecata pe sora dvs sau vor face tranzactie la notar