avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am mostenit de la parinti, impreuna si in indiviziune cu sora mea, un teren. Sunt casatorita, nu am copii, si detin impreuna cu sotul meu un apartament si un autoturism. Va rog sa imi spuneti ce se va intimpla cu terenul detinut in indiviziune cu sora mea atunci cind eu voi muri. Mai precis, ma intereseaza ce drepturi va avea sotul meu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:31, 30 Noiembrie 2010
buna ziua.
fiind detinut in coproprietate cu sora dvs., fiecare aveti cate 1/2 din teren.
din jumatatea dvs. de teren sotul va culege o cota parte , in concurs cu celelalte rude ale dvs., respectiv sora dvs. , parintii daca acestia vor mai trai .
In completarea celor metionate de "antevorbitoarea" mea, cu care sunt de acord.
In situatia in care parintii dvs nu mai traiesc, jumatatea ce va apartine acum din teren (cota ideala de 1/2 din teren) se va imparti in urmatoarea modalitate:
-1/3 din 1/2 va revenii sotului dvs;
-restul de 2/3 din 1/2 va revenii sorei dvs.
Av. Mihai Vaduva
Va multumesc amindurora pentru raspunsuri. Inca ceva: de ce sotului meu i-ar reveni numai 1/3 din jumatatea mea; si in situatia mortii mele, ar trebui facuta iesirea din indiviziune?
dupa ce dezbat succesiunea in urma decesului dvs, dupa ce sotul va avea certificatul de mostenitor pe cota ce i se cuvine, daca va dori sa iasa din indiviziune, o va actiona in judecata pe sora dvs sau vor face tranzactie la notar
iesirea din indiviziune se face de regula daca unul din coproprietari doreste sa vanda partea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de mostenire a doi frati maryus777 maryus777 buna ziua, suntem un frate si o sora, tatal meu a murit acum 1 an si jumatate, mama are mostenire o suprafata de teren de vreo 500mp si jumatate dintr-o casa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Mostenire complicata ContSters62689 ContSters62689 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se face impartirea unei mosteniri in situatia urmatoare: 1. Decedatul a avut o casatorie anterioara si a murit in timpul ... (vezi toată discuția)