avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Obligatii-Indatoriri
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Obligatii-Indatoriri

Functionarul public din aparatele propri ale primariei este obligat sa aduca la cunostiinta primarului orice problema atat cele constatate in interiorul primariei cat si cele pe raza orasului?Ce lege si articol prevede acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:57, 12 August 2016
Ei, na...La ce fel de probleme va referiti? Ce daca vecinul isi bate nevasta cu zgomot ma duc sa-i spun primarului? Da ce primarul e moasa comunala? Iar functionarul este cumva agent 007?
Ma refeream la cele care tin de administratia locala.Mai cititi odata ce am scris poate reusiti sa dati un raspuns!
Personal nu am citit niciunde in lege ca functionarul are obligatia legala de a-si anunta primarul cu privire la orice eveniment petrecut in afara orelor de program. Acuma, ca functionarul din exces de zel o face, e mai mult o datorie morala zic eu decat una legala. Daca ar fi existat o astlef de obligatie ar fi fost scrisa in fisa postului, ori dvs. dupa orele de program sunteti un simplu cetatean liber si atat. Primarul sau oricare dintre sefi nu va sunt superiori in orele dvs. libere ci doar in timpul programului de lucru. Depinde si de natura lucrurilor. Poate ne dati detalii, despre ce anume vorbiti, la concret. Ce vi se imputa dvs.?
Am facut referire numai la cea ce se intampla in timpul programului de lucru.
Pai daca este vorba de cele petrecute in incinta primariei in orele de lucru este normal ca daca sunt probleme importante trebuie sa va anuntati superiorul. Atunci cu cine luati hotararile? De unul singur? Acuma ca nu l-ati anuntat direct pe primar dar v-ati anuntat seful direct este in regula ca doar nu o sa facem toti functionarii coada la usa primarului cu orice fel de problema. Daca nu enuntati la concret ce problema aveti este firesc sa vorbim la general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare ore suplimentare mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se ... (vezi toată discuția)
Functionarul public si dreptul la religie Justitiarul711 Justitiarul711 Art. 27 din Legea 188/1999, prevede: (1) Dreptul la opinie al funcţionarilor publici este garantat. (2) Este interzisă orice discriminare între ... (vezi toată discuția)
Plata transportului la cursurile de formare profesionala andreea1975 andreea1975 Buna ziua! As dori sa aflu un raspuns la urmatoarea problema:lucrez intr-o primarie de provincie iar anual angajatii sunt trimisi la cursuri de formare ... (vezi toată discuția)