avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Noua grila de salarizare de la 1 august 2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Noua grila de salarizare de la 1 august 2016

Buna ziua.

Doresc sa stiu si eu, daca dupa noua ordonanta, primesc mariri de salarii si cei care au scris in fisa postului ''consilier debutant''.

Toti colegii mei au primit dispozitie de marire, in afara de mine. Am studiat putin legea, nu am observat nimic concret in sensul asta. As dori sa stiu daca e o greseala de la personal (inca n-am intrebat), ori daca legea nu prevede marire si la postul de ''debutant''.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:49, 11 August 2016
Dacă lucrați în aparatul propriu al unui minister, atunci salariul dvs. va crește. Dacă lucrați în orice altă instituție sau autoritate publică centrală sau de nivel local, atunci salariul dvs. nu are cum să crească. Un debutant primește aceeași sumă de bani pe toată perioada în care are acest grad profesional.

Colegii dvs. au gradul profesional „asistent”, „principal” și „superior”, iar în privința acestora au existat până în anul 2010 trei trepte de salarizare. Haosul legislativ existent în domeniul salarizării din 2010 până în prezent a făcut ca persoane care aveau același grad profesional și aceeași vechime într-o instituție să aibă salarii diferite.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Lucrez intr-un consiliu judetean. Am un prieten care e profesor debutant, si i s-a marit. Desi e tot debutant...

Asta ar insemna, ca de la anul (cand se termina stagiul de consilier debutant), voi avea salariul de consilier asistent, direct cel marit pe luna august, nu?

Si daca ati putea sa-mi mai spuneti cat va fi salariul brut/net din urmatoarea treapta sau de unde as putea lua aceasta informatie.
Flavyy21 a scris:
Am un prieten care e profesor debutant, si i s-a marit. Desi e tot debutant...

Profesorii şi medicii au primit toţi măriri. Dvs. aţi vorbit în primul mesaj despre colegii dvs. şi despre faptul că sunteţi consilier, grad profesional debutant, aşa că eu am bănuit că lucraţi în administraţia centrală sau locală şi v-am spus ce se întâmplă în administraţie.

Dacă dădeaţi toate informaţiile de la bun început, vă răspundeam complet. Vă dau un link la O.U.G. nr. 20/2016 ca să vedeţi ce categorii de bugetari au primit măriri salariale.
[ link extern ]

Flavyy21 a scris:
Asta ar insemna, ca de la anul (cand se termina stagiul de consilier debutant), voi avea salariul de consilier asistent, direct cel marit pe luna august, nu?

Eu sunt de părere că da. Deocamdată aceste aspecte nici nu se discută. În foarte multe instituţii încă se discută dacă să se dea aceste măriri sau nu. Este vorba despre măririle prevăzute la art. 3 ind. 1, introdus în O.U.G. nr. 57/2015 prin O.U.G. nr. 20/2016, măriri de care colegii dvs. înţeleg că vor beneficia. Găsiţi articolul tot accesând link-ul de mai sus.

Flavyy21 a scris:
Si daca ati putea sa-mi mai spuneti cat va fi salariul brut/net din urmatoarea treapta sau de unde as putea lua aceasta informatie.

Cu această informaţie nu vă pot ajuta. Ar trebui să v-o spună colegii dvs. de la Salarizare. În fond, este vorba despre salariul dvs., nu al altei persoane.

Flavyy21 a scris:
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Cu plăcere! :)
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face daca nu s-a efectuat evaluarea performantelor profesiona ContSters92042 ContSters92042 Bua ziua! Lucrez in administratie public de aprox. 9 ani.Din cauza neefectuarii evaluarilor profesionale, nu am fost promovata in treptele superioare de ... (vezi toată discuția)
Discriminare salariala cristinaniculae44 cristinaniculae44 Care este obligatia unui angajator, institutie publica, in cazul in care in acelasi compartiment, (acelasi ordonator principal de credite) sunt salarizate ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu monica_soare79 monica_soare79 Buna ziua. Am fost angajata ca functionar public debutant, in functia publica de executie de referent de specialitate, clasa II, grad profesional debutant ... (vezi toată discuția)