avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta de familie dupa casatorie, procedura in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta de familie dupa casatorie, procedura in cazul in care sunt mai multi proprietari ai terenului si imobilului( comun)

Buna ziua,

In urma decesului unuia dintre parinti(tatal), mamei ai revine 50%, cei doi copii in urma intelegerii le-au revenit cate 25% din terenul de 400 mp, incluzand si 2 imobile construite, primul de 35 mp, al doilea de 70 mp. Unul dintre copii( fiul) se casatoreste de curand si face o conventie matrimoniala la notariat prin care stabileste regimul matrimonial al separatiei de bunuri cu viitoarea sotie dar aleg ca locuinta de familie imobilul in dezbatere, mai sus mentionat( respectiv cel obtinut in coproprietate cu sora in calitate de mostenitori ai tatalui) fara a o consulta in prealabil, ( cu mentiunea ca sotia fratelui detine un imocbil comun, in litigiu cu fostul sot, fara a face mentiunea in conventia matrimoniala a viitorilor soti);
Intrebarile sunt urmatoarele:
- Are dreptul fratele sa ia in spatiu viitoarea sotie fara acordul surorii?
- Ce efecte produce acest lucru in viitor in cazul separarii sau vanzarii imobilului in cauza, ,,sotia,, va avea drepturi?
- Daca vor face modificari asupra imobilului coproprietate, sau extinderi,unde trebuie sa se adreseze sora( ce ar trebui sa faca)?
-Daca terenul cu imobilul in coproprietate devenit si ,,locuinta de familie pentru unul dintre frati,, nu are finalizat cadastrul si intabularea, urmand a se face si scoaterea din indiviziune....sotia fratelui va fi trecuta undeva( va avea drepturi pe viitor?)
- In conditiile in care va interveni un copil in acestia ce drepturi va avea?

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
Dyanna75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dyanna75 , utilizator 19:34, 11 August 2016
1. da
2. va avea un drept de veto, anume sa se opuna la incheierea actului, in cazul separarii- niciun drept,
3. acordul coproprietarului
4. se poate iesirea din indiviziune, iar daca imobilul este partajabil, locuinta de familie va ramane doar partea de imobil ce-i revine fratelui
5. copilul are dreptul la mostentenire dupa tata (si , bineinteles, drepturile copilului- inclusiv, intretinere din partea parintilor, )
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de partaj voluntar Lentian Lentian Intre mama si cei doi fii a fost facut un act de partaj voluntar avand ca obiect un imobil constituit din casa de locuit si teren aferent . Copartajantii au ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)