avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare 2 imobile vechi in acelasi an calendaristic
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare 2 imobile vechi in acelasi an calendaristic

am vandut in 2015 un imobil vechi din 1999si acum vreau sa vand un imobil dobindit prin donatie imobil construit in 2004 platesc tva la a doua tranzactie multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:42, 14 August 2016
Nu.
Vânzarea locuințelor personale nu este activitate economică, cu exceptia cazului în care persoana fizică resp. desfasoară această activitate cu caracter de continuitate și deci cu titlu profesional.
Nu platiti TVA. Plafonul de 220.000 lei se calculeaza pentru fiecare an calendaristic. Adica, la 1 ianuarie se ia de la 0 (zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte vanzare cumparare mai multe imobile saphirr saphirr Buna seara! Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti: Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar ... (vezi toată discuția)
Tva si impozit pentru vanzare terenuri gmc78 gmc78 Buna ziua, In anul 2012 (acum 2 ani) am cumparat un teren pe care l-am parcelat. Nu stiu daca, conteaza, dar terenul a fost mostenit de sotia mea si sora ei, ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, vand teren intravilan construibil - platesc tva? tlc tlc Salut, Am doua loturi de teren intravilan in Popesti Leordeni pe care as vrea sa le vand. Terenurile au fost achizitionate in 2004, iar in contractul de v/c ... (vezi toată discuția)