avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O.N.G. - NON-PROFIT
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O.N.G. - NON-PROFIT

Buna ziua.

Fac parte dintr-un O.N.G. non profit, mai exact, dintr-un club de sah. Cheltuielile fac parte din sponsorizarile aduse de la diversi terti + finantare Primarie.

As dori sa stiu daca la un O.N.G. non-profit, orice cheltuiala trebuie aprobata prin sedinta de consiliu director, ca la o societate normala.
La o "societate normala" cum spuneti dvs., cheltuielile nu sunt aprobate de catre "consiliului director" - in cazul SA avem un consiliu de administratie, de exemplu.
In Actul Constitutiv al unei SA, de exemplu, sunt prevazute limitele pana la care Directorul General poate dispune fara a fi necesara aprobarea Consiliului de Administratie - daca nu ar fi asa, cel mai probabil, activitatea zilnica ar fi blocata.
In consecinta, si acest ONG are un act constitutiv in care sunt stabilite anumite limite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)
Schimbarea statutului unei asociatii JAlina JAlina Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu schimbarea statutului unui ONG. In cat timp de la semnarea proceselor verbale in cadrul Adunarii Generale ... (vezi toată discuția)
Pentru o scoala de dans ce forma juridica imi recomandati? paflorin paflorin Eu si prietena mea dorim sa infiintam o scoala de dans pentru copii(balet,dans modern,dans de societate,populare nationale si internationale si mai putin ... (vezi toată discuția)