Eu si prietena mea dorim sa infiintam o scoala de dans pentru copii(balet,dans modern,dans de societate,populare nationale si internationale si mai putin dansul sportiv pe care nu are cunostintele necesare sa il predea ).Mentionez ca ea este coregraf si dansator profesionist cu diploma.Ce forma juridica credeti ca ni s-ar potrivi?Care forma ne-ar asigura profitul cel mai mare?Care sunt avantajele si dezavantajele?Va multumesc anticipat!
Depinde ce doriti dvs. SRL si hotarat daca e platitor sau nu de TVA, tipul de impozit, pe profit sau pe venit, eventual o Asociatie non-profit care are avantajul unor cheltuieli mai mici si unde puteti functiona ca salariati/colaboratori etc.
Buna seara, banuiesc ca ce fapt intrebarea d-voastra este unde se plateste impozit mai mare nu unde aveti profit mai mare. ONG -ul, adica un club este f. avantajos, o organizatie non-profit poate desfasura activitate economica iar in limita unei cifre de afaceri de 15.000 de euro nu se plateste impozit (pt. TVA suma este de 35.00 de euro). Se pot primi sponsorizari, 2% din impozitul pe salariu sau 20% respectiv 0,003 din cifra de afaceri a unei societati, nelimitat, pe bani proveniti din sponsorizari nu se platesc taxe si impozite. Daca ONG nu are angajati se depune doar bilantul de la 31.12.0000 si daca are activitate economica se mai depun niste declaratii tot la sfarsit de an.ONG se infiinteaza destul de usor iar cheltuielile nu sunt mai mari decat cele de la infiintarea unui srl. Cheltuielile cu contabilitatea categoric sunt mai mici. Sper ca raspunsul meu sa va lamureasca nu sunt nici contabila si nici avocat deci nu stiu sa dau nr. de legi sau H.G. dar am razbit avem clubul si cautam ajutoare. Un alt avantaj al unui club sportiv privat este ca poate fi finantat de stat cu doar 10% rambursare din suma primita, de asemenea poate organiza evenimente artistice, sportive. Ma opresc aici, va doresc noapte buna!