avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LIMITA PROPRIETATE PRIVATA
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LIMITA PROPRIETATE PRIVATA

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal cu privire la urmatoarea problema;Locuiesc la tara pe un drum national. In fata locuintei mele a fost amplasata, acum 30-40 de ani o statie de autobuz(pentru transportul public local).Aceasta era lipita de gardul de imprejmuire al locuintei mele(streasina este pe terenul nostru).Au trecut anii,transportul public s-a desfiintat,oamenii care asteptau autobuzele nu mai sunt (nu mai sunt locuri de munca iar cei ce au, acum au majoritatea masina proprie si doar cativa mai asteapta masina la ocazie iar acestia ii numeri pe degete datorita faptului ca doar un microbuz face curse regulate de 4-5 ori pe zi si,si acele curse sunt facute cu microbuzul mai mult gol ).Aceasta statie a fost abandonata de autoritatile locale pana acum dar iata ca am auzit ca noua conducere a Primariei a achizitionat 4 statii noi de autobuz si din care una, doreste sa o amplaseze din nou in fata locuintei mele.Eu am cerut sa fie mutata noua locatie a acestei statii datorita faptului ca si eu doresc sa refac imprejmuirea proprietatii din beton iar in dreptul unde a fost vechea statie doresc sa fac o cale de acces spre locuinta mea.Ce cale legala pot sa adopt sa nu mai permit amplasarea acestei noi statii in fata locuintei mele??si care sunt limitele de distanta pe care trebuie sa le aiba aceasta statie fata de proprietatea mea si calea de acces pe care vreau sa o fac? Latimea proprietatii mele este de 16 ml(inclusa cu portile mari de 4 ml si poarta mica de 1 ml) iar statia noua are 5 ml si este asezata langa poarta mica de acces.Nu reusesc sa parchez masina decat in fata vechii statii (pentru a lasa calea de acces in curte libera)si sa nu mai vorbim ca,daca opreste un camion mai mare sa descarce materiale de constructii este foarte greu sa intre pe terenul meu. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar 3 parcele de teren intravilan intr o comuna , ... doinageorgescu doinageorgescu Vreau sa cumpar 3 parcele de teren intravilan intr o comuna , adunate toate 4000 mp. Pe mijloc exista un asa zis \"Drum\" in acte cale de acces pentru ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces algenib algenib Buna ziua, Posibil sa repet o discutie anterioara, dar pentru mine accesul in curte este mereu o problema. Am sa explic putin pentru a crea un context. Exista ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)