avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Daca deschid un magazin caritabil, e considerat ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Daca deschid un magazin caritabil, e considerat ONG?

Buna ziua, as dori sa deschid un magazin caritabil, un spatiu mic inchiriat, unde lumea vine si doneaza practic orice doreste, iar obiectele sunt vandute la un pret mic. Din profit sunt ajutate familii nevoiase pe raza judetului in care locuiesc. Am fost la Registrul comertului si mi-au spus ca nu-i nici SRL nici PFA, ca mai repede e un ONG. Dar eu stiu ca ONG-ul e non-profit, ori eu as avea profit, din care as plati chiria pe spatiu si salariul vanzatorului. Va rog sa ma indrumati unde sa-l incadrez!
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
olcootza81, utilizator
Cel mai recent răspuns: olcootza81 , utilizator 23:38, 15 August 2016
OG 26/2000
art. 48
Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice.
acum am inteles, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie cu activitati economice suciu_diana suciu_diana Buna ziua, o asociatie non-profit poate desfasura si activitati economice...corect? Dar daca aceasta asociatie non-profit desfasoara [u]numai ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei activitati economice de catre un ong asociatiabiacris asociatiabiacris Buna ziua, as dori sa stiu daca un ONG cu activitate in sprijinirea copiilor cu dizabilitati poate incepe sa desfasoare activitati economice comerciale? (se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)