avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

civil

Buna seara.Daca poate cine-va sa ma ajute an urmatoarea problema;
Vreau sa cumpar o casa pe numele mamei mele,dar mai am 3 frati.
As vrea sa stiu daca dupa decesul mamei mele au dreptul sa ma dea an judecata pentru partea lor de casa?
SI ce ar trebui sa fac sa nu am probleme dupa moartea lu mama??
Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: mattios olga , utilizator 22:34, 11 August 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa cumparati casa fie pe numele dumneavoastra fie sa includeti in actul de vanzare cumparare un art in care sa se specifice ca banii sunt ai dumneavoastra si mama o are in proprietate doar pe perioada vietii.
Mai puteti sa o cumparati pe numele dumneavoastra si sa includeti in act un art prin care mama dumneavoastra sa aiba drept de abitatie viagera.
Da, cumparati casa pe numele dvs.

In caz contrar fratii dvs. vor veni la mostenire si iesiti in pierdere in mod inevitabil.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Habitatia viagera Munteanu Gina Munteanu Gina Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Mama mea are probleme psihice si eu sunt tutorele ei legal. Daca eu si mama cumparam in comun o ... (vezi toată discuția)