avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz.

Salutare , am un unchii obisnuieste sa consume alcool , intr-o seara s-a dus la un local/pizzerie , a inceput sa se i-a la cearta cu un alt individ ( iesit din inchisoare ) din cate am inteles s-au batut patronul a chemat politia , unchiul meu a fost amendat dupa ce ar fi injurat unul dintre politisti si pentru ca s-a batut celalat individ nu a primit nimic . Unchiul meu a fost dus la sectie nu a vrut sa semneze procesul verbal asa ca unul dintre politisti a pus o placa de lemn sau ceva de genu si a inceput sa-l loveasca in diferite locuri pana a semnat procesul mentionez ca i-a fost luat telefonul si dreptul de a suna avocat/persoana care l-ar putea ajuta, a fost la doctor a scos certificatu medico-legal s-a constatat ca a fost lovit in repetate randuri cu/pe diferite obiecte ce poate sa faca mai departe ? Daca se constata ca este adevarat si a fost agresat cum va fi sanctionat ? Dar colegul lui care a stat si s-a uitat ? (Am 16 ani si vreau sa il ajut sa se faca dreptate ) . Multumesc sper sa luati in serios problema mea . *Nu am stiut in care categorie sa pun pe forum*
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:57, 13 August 2016
O plângere penala împotriva polițistului dacă va fi dovedita ar duce la condamnarea acestuia.

Dacă a comis fapta contravențională nu contează ca a semnat sau nu dacă au martor.
Multumesc de ajutor
De ajutor ar fi și sesizarea Direcţiei Control Intern din cadrul I.G.P.R. - detalii aici: [ link extern ]
pentru cercetarea faptelor cu caracter penal comise de poliţiştii care nu au calitatea de organ de cercetare al poliţiei judiciare

Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Eu zic ca spitalul unde a fost examinat sau cei de la INML au sesizat cu siguranta politia, daca acesta a declarat ca a fost victima agresiunilor politistilor.
Din cate știu eu nu se sesizează politia de spital sau IML decât dacă decedează persoana.

Victima sesizează ea organul penal.

Alte discuții în legătură

Sesizare din oficiu parchet sau politie alla1975 alla1975 Intrebarea este: care este modalitatea prin care procurorul se sesizează din oficiu in urma unei agresiuni si ce se intampla dupa aceea? Situatia sta in ... (vezi toată discuția)
Politia nu si-a dat interesul!!!!???? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Acum 2 zile mama a victima unei agresiuni cu agresor cunoscut ; fost batuta in asemenea hal incat la momentul actual este internata la Spitalul de Urgenta ... (vezi toată discuția)
Plangere la ordonanta de clasare violeta2201 violeta2201 Buna ziua! Intr-un dosar penal de agresiune/amenintare, am primit ordonanta de clasare de la procuror. Unde se depune plangerea? La procuror sau la organul ... (vezi toată discuția)