avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament monument istoric fara negatii de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament monument istoric fara negatii de la minister

Am urmatoarea problema: Doresc sa vand un apartament care figureaza pe listele Ministerului Cultelor ca fiind monument istoric, proprietarii anteriori nu au scos acele negatii de la minister care sa dovedeasca faptul ca statul renunta la a cumpara apartamentul, exista 2 contracte de vanzare-cumparare legalizate la notar. Acum aflu ca as putea intra sub incidenta legii 442/2001 si ca as putea ramane fara apartament!!! Intrucat contractele de vanzare-cumparare anterioare se pot anula... Ce este de facut, eu vreau sa vand apartamentul, daca ma duc la Minister sa scot eu acele negatii, imi este teama sa nu mi se spuna ca nu sunt eu proprietar!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:27, 12 August 2016
Cu acordul partilor se constata nulitate actelor anterioare se refac contractele de vanzare cumparare cu respectarea prevederilor legii 442. Dupa care puteti vinde.
Deci au dreptate astia de la agentia imobiliara care spun ca nu pot vinde acum. Voi consulta si un avocat, multumesc pentru raspunsul prompt.
Mergeti atat la un avocat cat si la un notar deoarece toate actele inclusiv de constatare a nulitatii se vor face pe cale notariala.
Dar ceilalti 2 notari cum de au legalizat acele contracte de vanzare-cumparare (in 2005, respectiv 2008), nu sunt indreptatit sa-i iau putin la intrebari, sau eventual sa ajung cu ei prin instanta?? de ce sa cheltui eu acum bani cu refacerea actelor, intrucat nu am nici o vina din punctul meu de vedere.....
va costa mai putin pe cale amiabila....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil monument istoric vs drept preemtiune micha69 micha69 Buna ziua! Am o mare nelamurire: in 2002 am cumparat parte dintr-un imobil (mai exact parterul) printr-un contract de vanzare cumparare la notariat. ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune al primariei la o cladire care nu e istorica Nyykk Nyykk Buna ziua, vreau sa vand un apartament intr-un bloc turn cu 10 etaje construit in 1973, si mi se solicita sa depun o gramada de acte la Directia Pentru Cultura ... (vezi toată discuția)
Refacerea actului de proprietate diaspora diaspora Dupa 1 luna jumatate de procese in sfarsit batrana cu uzufructul viager a obtinut posibilitatea de a redobandi proprietatea apartamentului. Avem declaratia ... (vezi toată discuția)