avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.C.M., conflict intre sindicat si nemembrii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.C.M., conflict intre sindicat si nemembrii de sindicat ai aceleiasi unitati

buna ziua,este posibil ca in contractul colectiv de munca pe unitate sa fie prevazut ca se va opri o suma de bani fiecarui salariat nemembru de sindicat,in vederea constituirii unui fond destinat negocierilor colective administrat impreuna patron-sindicate ?? suntem multi angajati care nu am semnat adeziunea la sindicat,si nu dorim retinerea acestor sume,chiar daca e vorba de o suma infima. toti angajatii nemembrii de sindicat,nu am participat si nu am avut reprezentant la negocierea ccm. putem recupera aceste sume,pe ce perioada,de la sindicat sau angajator ?? multumesc
Este posibil asa ceva , intrucat prevederile CCM se aplica tuturor salariatilor indiferent de apartenenta lor la sindicat ...si fostul CCMN 2007/2010 a avut o astfel de prevedere.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc.totul a pornit de la faptul ca am cerut copii dupa ordinele de deplasare,stampilate de unitate,cu mentiunea ca sunt conforme cu cele pastrate la unitate si semnatura unui contabil autorizat,iar in 15 minute am fost sunati de conducere si trimisi acasa. putem recupera diferenta intre suma de pe ordinul de deplasare si extrasele de cont ??
Despre ce sume vorbiti?

Ati fost invitati la negocieri si apoi v-au trimis acasa ?
nu,am fost trimisi acasa,abia dupa aceea am fost chemati la negocieri. am facut doua drumuri la societate,la 600km,ni s-au oferit salariile la zi plus doua salarii in schimbul demisiei,dar refuza sa ne puna la dispozitie orice document, cei de la itm ne-au recomandat sa mergem in instanta. acum suntem invitati pentru a treia oara la sediul societatii,dar nu vrem sa mai mergem,deoarece costurile sunt mari,refuza categoric sa primim toate documentele cerute,iar la ultima intalnire am primit o convocare peste urmatoarele 3 zile,foarte obositor pentru noi. sumele sunt undeva la plus 40% fata de extrasele de cont pentru diurna,iar salariul este platit numai pentru 8 ore de lucru zilnic,fara cele aproximativ 40 ore suplimentare lunar.
La ce convocare ati fost chemati?

Puteti sa fiti mai clar ...:-/

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Conflict de munca caldurarodica caldurarodica Buna ziua si multumesc mult echipei pentru raspunsurile date .Inca odata mentionez ca ma aflu in conflict de munca cu patronul la care am lucrat aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara liveomars liveomars Buna ziua, Am rugat angajatorul sa-mi elibereze adeverinta pt medicul de familie,eu fiind bolnava,am stat acasa,medicul m-a luat in considerare ca sunt ... (vezi toată discuția)