avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diploma oprita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diploma oprita

M-am angajat la o firma din Bucuresti iar la angajare mi s-a cerut sa las diploma de bacalaureat la ei. Acum dupa ce am demisionat nu mai doresc sa imi mai inapoieze diploma.Ce demersuri legale pot face pentru a-mi recupera diploma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 12 August 2016
Sesizați ITM.
Nu trebuia sa le lăsați originalul.
ITM-ul nu are atributii in acest sens... Numai instantei de judecata , va puteti adresa.
Din moment ce este un abuz ii poate atenționa și sa rezolve amiabil.
Este o modalitate de constrângere în vederea angajării.
Dacă a luat la toți asa este un abuz generalizat.

La instanta pot sa nege ca i-au luat diploma în original.
Nu are nici cum sa-l atentioneze pentru asa ceva ... Legea 108/1999 nu prevede in sarcina ITM-ului astfel de competente.
Dacă e constrângere în vederea angajării are legătură cu munca.
Și dacă are legătură cu munca trebuie sa se implice.

În caz contrar sunt complici...

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere penala pentru abuz in serviciu sau rea-credinta? H.L. H.L. Dupa mai bine de trei ani am castigat un proces cu ANAF. (M-au acuzat ca datoria SRL-ului fata de ei din rea-credinta nu am platit.) Nu a fost usor sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva - falsa acuzatie de furt mariamirabela1986 mariamirabela1986 Buna. pana acum 3 zile am lucrat ca barman. In data de 5 .03 .2013 am primit un telefon de la administratoarea firmei prin care eram acuzata de furt. In ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba silviu35 silviu35 ANGAJATORUL are drept sa te tina 4 zile in proba a 4 ore si sa iti ceara actul de indentitate in original la el permite legea sa faca asa ceva. (vezi toată discuția)