avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diploma oprita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diploma oprita

M-am angajat la o firma din Bucuresti iar la angajare mi s-a cerut sa las diploma de bacalaureat la ei. Acum dupa ce am demisionat nu mai doresc sa imi mai inapoieze diploma.Ce demersuri legale pot face pentru a-mi recupera diploma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 12 August 2016
Nu are cum sa fie constragere ... complici la ce?

Cunosc destul de bine competentele ITM-ului si, prin urmare, este bine sa indrumam utilizatorul catre aceasta institutie numai in ceea ce priveste competentele acesteia , nu si in alte situatii.

De asemenea, niciun text de lege nu da competenta in sarcina ITM-ului sa sanctioneze o astfel de fapta a angajatorului...
Nu e vorba de sancționat ci doar de atenționat.
Este evident ca a fost constrâns sa depună diploma și ii este încălcat dreptul la munca prin nerestituirea ei.

La instanta durează probabil 2-3 luni...
Daca ajunge la instanta ar trebui sa ceara și daune.
Dacă nu știe sa își redacteze acțiunea ii trebuie avocat și dacă nu muncește nu poate angaja avocat ca nu are bani.

ITM poate atenționa firma.
Este vorba de un prejudiciu grav cu atingere directa adusa direct dreptului la munca.
E ca și cum firma nu ii da salariul.
Una este neplata salariului si alta este situatia in cauza, unde reiterez ITM-ul nu are ce cauta... haideti sa nu ducem discutia in derizoriu.

Iar un avocat , sfatul este sa se lipseasca pentru asa ceva ... Forumul acesta a ajuta multa lume si fara ca utlizatorul sa-si angajeze un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere penala pentru abuz in serviciu sau rea-credinta? H.L. H.L. Dupa mai bine de trei ani am castigat un proces cu ANAF. (M-au acuzat ca datoria SRL-ului fata de ei din rea-credinta nu am platit.) Nu a fost usor sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva - falsa acuzatie de furt mariamirabela1986 mariamirabela1986 Buna. pana acum 3 zile am lucrat ca barman. In data de 5 .03 .2013 am primit un telefon de la administratoarea firmei prin care eram acuzata de furt. In ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba silviu35 silviu35 ANGAJATORUL are drept sa te tina 4 zile in proba a 4 ore si sa iti ceara actul de indentitate in original la el permite legea sa faca asa ceva. (vezi toată discuția)