avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract V/C .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract V/C .

Bună ziua ! Speța în sine este următoarea : în anul 1978 a fost vândută o casă contra unei sume de bani , s-a întocmit un contract de v/c în care stipulează că ,,... imobilul compus din camere, etc, este vândut contra sumei de... fiind amplasată pe o suprafață de teren de 250 m.p. cu vecini etc. , teren care este dat în folosință celui care a cumpărat casa ...,, . Ce vreau să știu , dacă terenul pe care este amplasată casa, a fost vândut odată cu acesta , sau este în folosință acest teren și ce legi specifică acest lucru , dacă mai sunt în vigoare .
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:47, 12 August 2016
Doua aspecte :
1) Daca terenul a fost dat in folosinta, inseamna ca terenul nu a fost vandut/cumparat, ci a fost dat in folosinta.
2) Cu privire la legi, este vorba in principiu de Codul civil (vechi), dar si Legea 58/1974, acte normative care nu mai sunt in vigoare (desigur, erau in vigoare in 1978).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege ? ovidiu7 ovidiu7 Va rog sa-mi spuneti ,inainte de 1989 pamintul din orase (curtile caselor) apartinea Statului ? Cu ce lege sau cu ce alt act normativ pamintul din orasul ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)