avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada stimulent insertie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada stimulent insertie crestere copil

Buna seara,
As dori sa ma ajutati, va rog cu urmatoarea intrebare...pe ce perioada se acorda stimulentul de insertie, raportat la noua lege din 1 iulie 2016? Acolo este precizat ca se poate cere cu cel putin 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului. Sotia mea o sa termine concediul postnatal pe 08 septembrie 2016, dupa care se va intoarce le locul de munca. Va primi stimulentul de insertie timp de aproape 3 ani? Daca nu, pe ce perioada se acorda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 15 Noiembrie 2016
Conform noilor modificari ale O.U.G. 111/2010 perioada de acordare pentru acesta situatie ( sotia se intoarce la munca si solicita direct stimulentul de insertie) este din ziua urmatoare primei zile de munca pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
@ vali_anghel

Care este data de nastere a copilului ?
1. - Dvs. spuneti ca sotia se afla in concediu postnatal pana pe 8 septembrie.
- Adica se afla in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Dupa ce se termina concediul de maternitate sotia poate solicita concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Apoi poate relua oricand activitatea si va beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani daca reluarea activitatii se face cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.

3. Sau, dupa ce se termina concediul de maternitate, poate solicita direct stimulentul de insertie (fara sa mai intre in CCC) stimulent pe care il va primi tot pana la varsta de 3 ani a copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Data de nastere este 28.07.2016. Va multumesc mult pentru raspunsuri
Daca intra in CCC dupa ce se termina concediul postnatal poate benficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani daca reia activitatea cel mai tarziu pe 27.05.2018 (poate relua activitatea si mai repede).

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Ccc luna aferenta tatalui CATIS CATIS Vreau sa ma intorc pe1 septembrie la munca (CCC-ul meu de 2 ani se termina pe 15 ianuarie 2017). Tatal ar trebui sa intre in luna lui de concediu la 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)