Am fost angajat la o societate pana in luna mai la inceput, anul acesta.
Contractul de munca sa incheiat cu acordul partilor. Am facut fisa de lichidare (din nefericire nu am si copie la ea...).
Cand am plecat nu au avut inlocuitor pe functie.
Prin Septembrie m-au sunat ca nu gasesc diferite echipamente electronice ce au fost la mine in birou, dar nu in inventarul meu.
Obiectele care erau la mine in birou si le foloseau altii, am incercat sa le las celor care le foloseau mai mult dar altele au ramas si in biroul meu.
Intre timp ei angajasera pe cineva pe acea functie (dupa 1,5 luni de la plecarea mea).
Acum dupa 6 luni ma ameninta ca fac plangere la politie pentru acele obiecte...
Intrebarea ar fi: este un caz penal acesta?
Avand in vedere ca amenintarea lor este de plangere impotriva mea de furt, impacarea partilor inlatura latura penala?
Nota: Nu ca as fi dornic sa dau ceea ce nu am luat, dar valoarea de piata al acelor obiecte este de 12-14 mil lei, probabil mai mult pierd in proces cu ei, decat valoarea obiectelor.
Acele obiecte sunt cumparate in 2002 sau 2003, iar pentru unul dintre ele cred ca nu exista nici intrare in gestiune...
Cred ca sau orientat prost asupra obiectelor care au hotarat sa mi-le impute...
La un moment dat le-am spus ca sunt dispus sa le cumpar echipamentele (variante aprximative ale lor pentru ca acelea nu se mai fabrica), dar doream un act notarial prin care ei nu mai au nici o pretentie pentru perioada in care eu am lucrat la acea firma...
M-am lasat pagubas cand ei pentru asta mi-au cerut vre-o 1700 euro si nici pomeneala de vreo decaratie la notariat sau ceva...
Puteti sa ma ajutati cu ceva raspunsuri si sfaturi?
Nu sunt din domeniu si orice informatie m-ar ajuta.
poate fi un caz penal, numai ca pentru a avea o finalitate neplacuta pentru dvs. trebuie ca acuzatiile sa fie probate, ceea ce nu vad sa se intample foarte usor.
Nu, nu am semnat pentru acele echipamente. Ele impreuna cu altele erau depozitate in biroul meu si folosite de altii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Gestionar
pvcc
Buna ziua,urmeaza sa ocup un loc la o soc. de stat pe post de gestionar(consumabile masini,ob. de protectia muncii,div in gestiune), Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)