avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatie intretinere minor

Am nevoie de ajutor. Dupa divort s-a stabilit ca obigatie de intretinere minor sa se exercite in natura. Daca aceasta obigatie nu este exercitata, se incalca dispozitiile hotararii judecatoresti ramase definita si irevocabila. Ce se intampla atunci cand mama refuza ca aceasta obigatie sa fie pusa in practica? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:44, 15 August 2016
În ce sens? Ce vreți dvs și mama nu vrea? Ați cumpărat lucruri pt copil și nu le primește?
Nu le primeste. Nu vrea o comunicare in ceea ce priveste aceasta obligatie. Vrea doar bani si atat. Ce pot face legal in acest sens?
Nu conteaza ce vrea ea ci ceea ce scrie in hotararea judecatoreasca.

Luati legatura cu Protectia Copilului intrucat este abuziv cum procedeaza si este in defavoarea copilului care este beneficiarul prestatiei.

Ii creaza un prejudiciu minorului daca refuza.
Trimiteti domnule prin curier ce cumparati copilului si veti avea dovada ca refuza....sau nu!
Teoretic in caz de neexecutare in natura, obligația se transforma in bani. E posibil sa urmărească acest lucru, e posibil ca nici dvs sa nu luati cele necesare in lipsa unei comunicari efective intre părinti.

Faceti tot posibilul sa aflati care sunt nevoile copilului prin discuții cu mama (prin orice mijloc de comunicare ). Daca nu reusiti, solicitați sprijinul DGASPC.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere in natura kromred kromred Am obligatia unei pensii de intretinere in natura stabilita de comun acord la notar in urma divortului. Eu am platit-o in fiecare luna atat cat s-a putut ... (vezi toată discuția)
Adresa vizitare minor maria v maria v Am observat ca in hotararea judecatoreasca privind adresa minorului s-a trecut alta adresa decat cea la care locuieste minorul. Ce fac in aceasta situatie in ... (vezi toată discuția)
Mama refuza pensia alimentara Cristin3 Cristin3 Buna ziua, S-a obtinut hotarare judecatoareasca cu drept de vizita si plata unei pensii alimentare. Am platit lunar, dar mama refuza sa primeasca pensia ... (vezi toată discuția)