avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vânzare mijloc de transport din asociație nonprofit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vânzare mijloc de transport din asociație nonprofit

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
O asociație non-profit (obiect de activitate: ajutorarea bolnavilor de cancer), a cumpărat in luna Octombrie 2015 un autoturism Volvo second-hand cu 5000 €, in ultimele 2-3 luni au început probleme cu costuri destul de serioase, fapt pentru care sa hotărât vânzarea lui. ( autoturismul fiind înmatriculat pe asociație iar cumpărarea a fost din RO de la o persoana fizica).
Întrebare:
Se poate vinde? Din punct de vedere fiscal care ar fi procedura? Se aplica TVA? Daca da trebuie sa ne înregistram la fisc? Pana acum asociația nu a desfășurat activitate economică.
Cu speranța ca voi primi un raspuns, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:16, 14 August 2016
Consider ca vanzarea autoturismului propriu nu se poate considera activitate economica, aceasta facandu-se in scopul inlocuirii lui cu altul mai bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aspect taxa poluare 2012 CALIN74 CALIN74 in 2006 am inmatriculat pt. prima oara in RO un autoturism second hand adus din germania;la acea data nu exista aceasta taxa de poluare dar am achitat accize ... (vezi toată discuția)
Restituire taxã pt. auto nou înmatriculat în luna mai 2008 ene claudiu ene claudiu Am cumpărat un autoturism nou în luna mai 2008. Pot solicita restituirea taxei de primă înmatriculare ? În caz afirmativ, care este procedura ? Vă ... (vezi toată discuția)
Inacasare la vanzare sume in numerar pana la ce valoare? Dl_Sandu Dl_Sandu Un PFA cu activitate comert autoturisme second hand cumparate din strainatate, poate inacasa la vanzarea acestora in tara sumele in numerar pana la ce ... (vezi toată discuția)